Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 06.05.2018.
17:55
Vestionline, Tanjug A

Istanbul: Erdogan na aerodromu dočekao Vučića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je posle podne u Istanbul, gde je započeo dvodnevnu posetu Turskoj. Njega je na aerodromu, uz vojne počasti, dočekao predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, na čiji poziv boravi u ovoj zemlji.

Tanjug
Dobrodošlica uz vojne počasti i srdačan doček domaćina: Redžep Tajip Erdogan  i Aleksandar Vučić

U delegaciji Srbije koju predvodi šef države su ministri Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Aleksandar Antić, Rasim Ljajić i Branislav Nedimović, kao i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Predsednik Vučić i Erdogan prisustvovaće u Istanbulu Poslovnom forumu u organizaciji Odbora za ekonomske odnose Turske.

Na forumu će se, pored dvojice predsednika, prisutnima obratiti predsednik Odbora za spoljne ekonomske odnose Turske Omer Džihad Vardan, ministar privrede Turske Nihad Zajbečki, kao i potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

U ponedeljak će predsednik Vučić boraviti u Ankari, gde će najpre položiti venac ispred mauzoleja Mustafi Kemalu Ataturku. Potom će se sastati u Narodnoj skupštini Turske sa predsednikom parlamenta Ismailom Kahramanom.

Tanjug

Vučić sa biciklistima ture "Most prijateljstva"

Predsednik Srbije susreo se u Istanbulu sa biciklistima, koji su u okviru ture "Most prijateljstva", putovali od Stambol kapije u Beogradu do Beogradske kapije u Istanbulu.

Četvoro biciklista, Milica Rakić i Aleksandar Mijatović iz Srbije i Ouzhan Ermiš i Muhamed Ali Uuz iz Turske, krenulo je u Istanbul povodom posete Aleksandra Vučića Turskoj.

Biciklisti su dnevno prelazili 130 kilometara kako bi prešli putanju dugačku 1.200 kilometara.

Ispraćajući prošle nedelje bicikliste iz Beograda, predsednik je poručio da taj gest govori o sve snažnijem, bližem i ozbiljnijem povezivanju Srbije i Turske.

Zatim je predviđeno polaganje cveća stradalima tokom neuspelog puča 2016. godine u pratnji predsednika turskog parlamenta.

Predsednik Srbije potom će se sastati sa svojim turskim kolegom u Predsedničkoj palati, gde će prvo imati sastanak u četiri oka, tokom kojeg će ministri imati bilateralne susrete, a zatim će biti održan plenarni sastanak delegacija dve zemlje i potpisivanje bilateralnih dokumenata.

Predsednici Vučić i Erdogan će se posle sastanka obratiti medijima, a šef turske države će u čast svog gosta iz Srbije prirediti svečanu večeru.

"U okviru posete biće održan i prvi sastanak Visokog saveta za saradnju Turske i Srbije. Na sastancima će se, takođe, razgovarati i o bilateralnim odnosima Srbije i Turske koji će doprineti regionu, kao i koracima koje treba preduzeti da bi se oni ojačali", navedeno je u saopštenju iz turskog Predsedništva.

Razvoj situacije na regionalnom i međunarodnom nivou takođe će biti na dnevnom redu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online