Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 28.04.2018.
14:44
Vestionline, Tanjug A

"Kažu 'radite Srbi šta hoćete' - nikako ne uzvraćamo sa 'nećemo ništa'"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se osvrnuo na goreću situaciju kada je Kosovo u pitanju, upozoravajući da se ne borimo protiv Albanaca, već protiv mnogo jačih sila - kao što je Amerika.

Tanjug
Predsednik Srbije: Aleksandar Vučić

- Ne, mi moramo da učestvujemo u razgovorima, da se borimo i da pokušamo da dođemo do rešenja. I ne treba da se plašimo rešenja, jer sam ja video strašan strah kod svih naših ljudi, od bilo kakvog rešenja. Najbolje da se nikada ništa ne reši, da bauljamo unapred, čekamo priliku za neki novi sukob, iz kojeg bismo izašli tako što bismo nestali, u svakom smislu, fizičkom, političkom, ekonomskom i svakom drugom smislu - rekao je Vučić u razgovoru sa novinarima. 

Dodao je da "ne može više te stvari da objašnjava onima kojima to nije jasno" i istakao da to nije zato što su Albanci jaki, nego što i danas protiv sebe, "u smislu kosovske nezavisnosti, imamo Amerikance i mnoge druge moćne zemlje, kao što smo i nekada imal".

- Hoće li se to promeniti za pet-deset godina? Teško. Neko će reći da se stvari u svetu menjaju. Menjaju se, veća je snaga danas i Kine, Rusije, Turske i mnogih drugih, ali, da li se nešto na terenu bitnije promenilo, osim što je Srba manje svuda i u Beogradu - naveo je Vučić. 

Dodao je da će zato Albanci na KiM i dalje da "guraju i traže najveći mogući pritisak na Srbiju kako bi se to rešilo". 

- Oni smatraju da je to već završeno, mi smo nezavisna zemlja kao Kosovo, a vi Srbi radite šta hoćete. Zato neće ni formirati Zajednicu srpskih opština - rekao je predsednik Srbije. 

Kako kaže, Priština je u petak na sastanku Brdo-Brioni počela da govori da su krenuli sa upravljačkim timom i to tek da bi ispunili formu. 

- Neće oni to da rade, pa to su rekli juče i onaj Enver Hodžaj i prekjuče Blerim Šlalja. Obojica su rekli da neće da formiraju ZSO, nego tek da je ZSO maksimum onoga što Srbi mogu da dobiju kao konačno rešenje ako priznaju nezavisnost - kazao je Vučić u izjavi novinarima. 

Dodao je da Albanci u Prištini ne razumeju da je to njihova obaveza po Briselskom sporazamu, u kojem se, podseća, nigde ne spominje nezavisnost, kao ni UN. 

- Nigde im se ne pominju UN, iako je u prvobitnom nacrtu to stajalo, ali ja nisam želeo to da prihvatim, onda su usledili pritisci koje nismo želeli da prihvatimo, odoleli smo im, i toga nema. Ali oni kao da nemaju stvarni tekst, nego nacrt, pa sanjaju o nekim stvarima, ali ne žele da ispune svoje obaveze i ja vam kažem unapred neće ih ispuniti - naveo je predsednik.

POVEZANE VESTI

Subota 28.04.2018. 20:54
albanci imaju podršku aMerike i EU i to im je dovoljno da ostvare svoj cilj.Mi to nemamo.Navodno jer smo okrenuti Rusiji,što takodje nije tačno.Kako je krenulo s tim uk,letim Kosovom do kraja će ukinuti Srbiju da bi Kosovo opstalo i bilo medjunarodno priznato.Šta mi tu možemo.Jedno veliko ništa.Rusi nam pomažu:da.Ali pogledajte stav tih sila,koje ipak diktiraju medjunarodne odnose,prema Rusiji.Isti kao i prema Srbiji:ucenjivački s izmišljenim i isprojektovanim la,žima da se postigne cilj.To se na žalost danas dogadja svim zemjama za koje su oni zainteresovani,a ne igraju po njihovim pravilima igre.Ipak Kosovo ne treba priznati,a svet neka ga prizna,neka prizna.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online