Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 31.03.2018.
13:26
Vestionline, Tanjug A

"Da se saglasimo sa nezavisnim Kosovom, ali da ga formalno ne priznamo?"

Predsednik Srbije Aleksandar Vucić izjavio je da je zajednički imenitelj svih izlaganja na Nacionalnom konventu u okviru unutarašnjeg dijaloga o KiM da treba da se saglasimo sa nezavisnošću Kosova, ali da je formalno ne priznamo.

Tanjug
Da Srbi nešto nisu ispunili opet bi za sve bili krivi: Aleksandar Vučić

- Da vidimo šta je to što možemo da izvučemo za srpsku zajednicu i da vidimo šta možemo da obezbedimo za budućnost Srbije u EU - dodao je Vučić sumirajući ono što je danas čuo od predstavnika Nacionalnog konventa o EU na debati u okviru unutrašnjeg dijaloga, u Palati Srbija. 

Predsednik je nakon prvog panela, na kojem se razgovaralo o rešenju pitanja KiM, rekao da, na primer, nije reč o rešenju i zaštiti crkava i manastira, već je reč o državno pravnom statusu, a da se sva druga pitanja posle lakše mogu rešiti. 

Priština u okviru dijaloga nije htela uopšte da razgovara o imovini, ni srpskoj, ni države Srbije. 
Kako je rekao, o tome nisu hteli nikada da razgovaraju, a iz EU kažu da o tome može da se razgovara samo ako se obe strane slože....

- I tako to ide - konstatovao je.

On je ukazao da, na primer, sada hoće da razgovaraju o enegetici i to zbog interesa jedne velike evropske sile, Nemačke, i to će pokušati iz Prištine da nametnu kao pitanje, a da pitanje ZSO i dalje ne bude rešeno i da se ta zajednica ne formira.  

Prema njegovim rečima, da Srbi nisu ispunili nešto iz sporazuma - imali bi sukobe, barikade i opet bi za sve Srbi bili krivi. 

POVEZANE VESTI

Subota 31.03.2018. 13:42
"Da se saglasimo sa nezavisnosšću Kosova, ali da ga formalno ne priznamo?" Како стоје ствари са Српским Народом кад им је председник дорастао за лудницу. Реторика је потребна правној држави, адвокатима, културним радницима а председницима је на првом месту потребна памет у глави и што мање које каквог, прифесионалног лупетања у предизборним кампањама.
Subota 31.03.2018. 14:37
Vucicu, "patrioto" i "srbine", da li si se ikad zapitao zbog cega se tako ponasaju ti koji traze to? Verujem da nisi, jer znas koji je razlog tome!! Nikako mi nije jasno zbog cega je, za vas politicare na vlasti u Srbiji, "cilj svih ciljeva" ulazak u PROPALU EU??? Ulazak u propalu tvorevinu koja je bezbroj puta pokazala i dokazala svoje,neizmerno neprijateljstvo prema Srbiji. Srbija ima svo pravo na svojoj strani kada je KiM u pitanju! Ima, ono najvaznije, obavezujucu Rezoluciju SBUN 1244 koja joj garantuje suverenitet nad KiM.....Rezoluciju za koju su glasali i SAD, Velika Britanija i Francuska, koje danas ucenjuju priznavanjem KiM od strane Srbije! Srbija uz sebe ima najvece zemlje sveta, koje nisu i nece, priznati samoproglasenu nezavisnost Kosova...Dve od njih su Kina i Rusija, stalne clanice SBUN, sa pravom veta..Na drugoj strani je siledziski Zapad na celu sa zlocinackom Amerikom! Dakle, Srbija je u plusu sto se tice odbrane suvereniteta...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online