Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 24.03.2018.
20:30
Vestionline, Tanjug A

SPO prozvao Dačića, on im odbrusio: Šta treba, da priznamo Kosovo?!

Srpski pokret obnove saopštio je u subotu, povodom izjave Dačića da će predsedniku Srbije Aleksandru Vućiću predložiti da povuče potpis sa Briselskog sporazuma, da bi povlačenje potpisa Srbije bilo nerazumno i štetno po našu zemlju.

Tanjug/AP
Zašto SPO ne kritikuje Prištinu: Ivica Dačić

Predsedništvo te stranke navelo je da se opredeljenje Srbije za Evropu ne sme dovoditi u pitanje, kao i da se Srbija ne sme vraćati na politiku Slobodana Miloševića.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić reagovao je na ovo saopštenje i poručio da će predsedniku Srbije uputiti novi predlog - da povuče potpis sa Briselskog sporazuma dok ga Ramuš Haradinaj ne pročita, a SPO upitao zašto ne osudi  Prištinu i EU, jer ni posle pet godina ZSO nije formirana.

"Posle saopštenja Srpskog pokreta obnove u kojem me napada da sam protiv evropskog puta Srbije i da nanosim štetu Srbiji, odlučio sam da promenim svoj predlog: predloziću predsedniku Aleksandru Vučiću da povuče potpis sa Briselskog sporazuma dok se  kosovski premijer Ramuš Haradinaj ne udostoji da bar pročita Briselski sporazum", naveo je Dačić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

On je rekao i da se čudi, zašto SPO ne izda saopštenje u kojem osuđuje Prištinu i EU zašto pet godina posle potpisivanja Briselskog sporazuma nisu formirali Zajednicu srpskih opština što je suština sporazuma. 

"Po kom to pravilu sporazum i dalje postoji ako jedna strana ne želi da ispuni svoje obaveze? Zar Briselski sporazum važi samo kad Srbija treba da ispuni obaveze? I kakve to veze ima sa našim evropskim putem?", upitao je Dačić. 

On ističe da je Srbija ispunila svoje obaveze i tako je pokazala svoje opredeljenje za mir i stabilnost u regionu, pa samim tim i opredeljenje za svoju evropsku budućnost. 

"I nastaviće i dalje dijalog, ali jedno je evropski put a drugo kada neko vara i laže Srbiju", ukazuje Dačić i ističe da Srbija nikad ne bi potpisala Briselski sporazum da u njemu nije bila Zajednica srpskih opština. 

Dačić kaže da SPO kao da je zaboravio "bubnjeve u koje su udarali kad su formirani na srpskom nacionalizmu, kad su pretili odsecanjem muslimanskih ruku u Novom Pazaru i kada su slali paravojne formacije u Hrvatsku u vreme rata".

"Što ne izađu sami na izbore kao što to radim ja, nego se kriju iza Vučića, neka provere koliku podršku naroda imaju ako smeju. I šta predlažu Vučiću, da prizna Kosovo? Da oćuti sva njihova poniženja i prevare? SPO ne poznaje dobro Vučića, on to neće nikad uraditi. Samo mu se čudim koga je sve primio i stavio na svoju listu", naveo je Dačić.


POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online