Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 22.03.2018.
18:22
D. Dekić - Vesti A

Mediji tresu Zoraninu fotelju

Srbija je, kako se uveliko najavljuje, pred rekonstrukcijom Vlade, a moguće prekrajanje vlasti, javnost ponovo tumači kao pokriće za krupna pozadinska dešavanja koja treba da prođu mimo očiju građana.

Tanjug
Slovi za "prozapadni kadar": Zorana Mihajlović

Što se samih promena sastava Vlade tiče, govorka se da će se ministar privrede Goran Knežević sam povući zbog bolesti, kao i da će isti korak načiniti prvi čovek finansija Dušan Vujović. Navodno bi u Vladu, umesto njih, mogli da uđu gradonačelnik Siniša Mali i menadžer Goran Vesić, a ministarstva bi im bila nagrada za nedavno osvojenu beogradsku vlast.

Tabloidi bliski vlasti tvrde da će biti smenjena dva ministra, ali opstanku ne moraju da brinu "ruski ljudi", zamenik premijera Ivica Dačić i ministar odbrane Aleksandar Vulin. Sigurni za ostanak su, prema informacijama "Vesti" najbliži saradnik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministar policije Nebojša Stefanović, ali i ministar trgovine Rasim Ljajić, a na nišanu je opet prva potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović. Ona i Vujović slove kao "prozapadni kadar", pa bi njihov odlazak iz Nemanjine 11 mogao biti vesnik okretanja Beograda ka Rusiji.

Prazne priče

Srbija se već šest godina vrti u trouglu parlamentarni izbori, ustoličenje Vlade i najava rekonstrucije. Prvo i jedino mešanje karata bilo je godinu dana posle pobede SNS-a 2012. kada su osim četvoro ministara, kadrova tada predsednika Srbije Tomislava Nikolića, izbačeni iz Nemanjine 11 lider URS-a Mlađan Dinkić i njegovi kadrovi.

Vanredni izbori usledili su 2014, a već krajem godine je najavljivana rekonstrukcija koja je pomerena za 2015, ali je umesto promena sastava došlo do novih vanrednih izbora proleća 2016, a aktuelna vlada izabrana krajem leta.

Pred smenom neki vide ministarku za EU integracije Jadranku Joksimović zbog navodne svađe sa premijerkom, dok drugi smatraju da bi prebacivanje 143 miliona državnih para "fantomskoj firmi" moglo skupo da košta ministra sporta Vanju Udovičića. Njegova i sudbina ostalih ministara je u rukama Vučića jer, kako reče premijerka Brnabić, tu najvažniju odluku ko poimence "leti" iz Vlade neće doneti sama, već će sačekati da se iz Brisela vrati predsednik i prelomi.

Ako je suditi prema dosadašnjim rekonstrukcijama, moglo bi opet da bude prema onoj narodnoj: Tresla se gora, rodio se miš.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online