Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 03.03.2018.
17:22
B. Đokić - Vesti A

Saradnja sindikata policije Srbije, Srpske i Rusije

U prostorijama Policijskog sindikata Srbije u Beogradu danas je potpisan sporazum o saradnji između Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske i Asocijacije sindikata policijskih i bezbednosnih službi Ruske Federacije.

M. Karović
Veljko Mijailović

Tom prilikom, predsedniku Policijskog sindikata Srbije (PSS) Veljku Mijailoviću, koji je od danas postao i član Međunarodnog komiteta za borbu protiv korupcije, borbe protiv trgovine narkoticima i sajber kriminala, uručena je medalja od strane predsednika ruskih sindikalista, Alekseja Lobarjeva.

Učesnici konferencije istakli su da je cilj potpisivanja sporazuma među državama, jačanje saradnje i borba protiv organizovanog kriminala.

Predsednica Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske Anica Jondić podsetila je da je isti sporazum potpisan prošle godine između PS Srbije i ruskog sindikata.

- Danas je potpisivanjem povelje Sindikat radnika Republike Srpske ušao u jednu izuzetnu sindikalnu porodicu - rekla je Jondić.

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović rekao je da orden koji mu je dodelio ruski kolega, pripada svim članovima Sindikata, te istakao da će kao član Međunarodnog komiteta raditi međunarodnoj saradnji i borbi protiv kriminala, korupcije i trgovine drogom.

- Policija Srbije daje maksimkalan doprinos kad su sva ta tri područja u pitanju. Vrlo je važna međunarodna saradnja, a mi to imamo sa bratskim sindikatima iz Ruske Federacije i Republike Srpske - rekao je Mijailović.

Predsednika Asocijacije sindikata policijskih i bezbednosnih službi Ruske Federacije Aleksej Laborjev istakao je da je sjedinjavanje sindikata važno za sve države.

- Kao što danas doktori prelaze iz države u državu, kao što sport nema granicu, prestupnici su bez granica takođe, tako i mi želimo da sindikati rade bez granica - rekao je Laborjev.Objašnjava da je ruski sindikat mnogo naučio od kolega iz Srbije i primenio različite metode koje se koriste u Srbiji, posebno, ističe, način kako funkcionišu srpski zatvori.

Gostu iz Rusije, PSS je uručio specijalnu plaketu Sindikata za saradnju u oblasti borbe protiv kriminala, kao i Sindikatu iz Srpske.

Konferenciji za novinare prisustvovao je i bivši pripadnik ruske vojske i Ginisov rekorder Sergej Burlakovu kojem je PSS uručio počasnu plaketu za saradnju.

- Velika mi je čast što sam danas ovde među vama. Saznao sam danas da sam dobio nagradu. To nije moja zasluga, to je zasluga svih onih koji su uložili znanje i snagu u mene - rekao je Burlakovu.

Inače, Burlakov je pobednik u mnogim svetskim takmičenjima u plivanju, gimnastici, biciklizmu i streljaštvu, a kao osoba sa invaliditetom pobedio je na maratonu u trci na 22 kilometra u konkurenciji osoba bez invaliditeta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online