Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.02.2018.
14:00
J. Arsenović - Vesti A

Ko je stvarno podržao listu Aleksandra Vučića

Izbornu listu za predstojeće prestoničke izbore Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd podržalo je potpisima 1.158 javnih ličnosti, a spisak njihovih imena osvanuo je u utorak kao plaćeni podlistak većine dnevnih novina. Nekoliko sati kasnije počeli su da stižu demantiji javnih ličnosti čija su imena osvanula na listi.

A. Čukić

Na dugačkom spisku nalaze se imena koja su već bila angažovana u predizbornim spotovima Srpske napredne stranke, poput glumaca Branka Kockice, Buleta Goncića, Lazara Ristovskog, baletskih umetnika Aje Jung i Konstantina Kostjukova, pevača Željka Samardžića, rvača Davora Štefaneka, teniskog trenera Bogdana Obradovića ili Žike Nikolića, voditelja "Šarenice".

Pored velikog broja profesora, doktora, predsednika i sekretara raznih udruženja, od sportskih do onih koji organizuju ljude s invaliditetom, javnost je mogla da se uveri da se listi koji podržavaju aktuelnu vlast pridružilo još estradnih ličnosti, glumaca i sportista.

Tu su dramske umetnice Radmila Živković, njena ćerka Bojana Bambić, Lidija Vukićević, Čkaljin sin Čedomir Petrović, Dejan Lutkić, operski pevač Oliver Njego, dečji zabavljač Peđolino, veliki broj ljudi sa estrade poput Ace Lukasa, Cece, Kebe, Šabana Šaulića, Topalka, Merime Njegomir, Viki Miljković, Vere Matović, Mari Mari, Leontine, Cakane, Nade Topčagić, Mire Škorić, Zorice Brunclik i njenog supruga Kemiša. Na spisku su i tekstopisac Marina Tucaković, modni kreatori Verica Rakočević i Saša Vidić, voditelji Ognjen Amadžić, Dejan Pantelić i Snežana Dakić.

U značajnom broju su zastupljeniji i sportisti, što bivši, što aktivni. Džajić, Pižon, Nenad Borovčanin, Milan Gurović, Marko Gobeljić, Stefan Babović, Nemanja Nedović, Mitar Mrkela, atletska legenda Nenad Stekić i teniseri Ivan Bozoljac i Jelena Janković. Jedno od imena od kojeg su neki očekivali da u toku dana demantuje autentičnost svog potpisa je Dača Ikodinović.

"Vesti" su pokušale da od njega dobiju odgovor zašto je podržao listu Aleksandra Vučića, ali nam slavni vaterpolista nije odgovorio na SMS poruku. Dača je ranije bio jedan od aktivnijih na društvenim mrežama, kad nije štedeo ni poteze aktuelnih vlasti, ali je pre dvadesetak dana ugasio svoj Tviter nalog zbog verbalnog okršaja u koji je ušao sa onima koji Gavrila Principa doživljavaju kao nacionalnog heroja.

Po preuzimanju vlasti 2012, lider SNS-a Aleksandar Vučić se u više navrata javno žalio da njegova politika ne uživa podršku elite, ali je vremenom evoluirao i počeo sa objavljivanjem ličnosti manje-više poznatih u svojim profesijama.


 

I ranije bilo demantija

Za predsedničke izbore prošle godine Vučićev izborni štab je kao kontraodgovor Apelu 100 poznatih osoba koje su tražile od Saše Jankovića da se kandiduje za šefa države objavio proglas 650 javnih ličnosti koje bi volele da lider naprednjaka bude novi šef države. Tada se desila i blamaža da je nekoliko osoba sa tog spiska demantovalo da su dali podršku. U ime glumca Miše Janketića učinila je to njegova supruga Svjetlana, zatim je podršku negirao i muzičar Zafir Hadžimanov, dok je profesor epidemiolog Zoran Radovanović rekao da nije on u pitanju, već drugi lekar iz Niša. Vođeni tim iskustvom, kozeri su već smisli priču su se ljudi budili u strahu da li će i njihovo ime osvanuti na spisku "1.000+".



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online