Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 27.02.2018.
09:57
Danas A

Jeremić: Srbija umesto Pakistana na "crnoj listi", presudile Rusija i Kina

Srbija je dospela na listu država osumnjičenih za pranje novca i finansiranje međunarodnog terorizma, a pokrenuta međunarodna istraga vodi do Beograda na vodi, istakao je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

pixabay.com
Srbija na listi zemalja osumnjičenih za pranje novca i finansiranje međunarodnog terorizma

Srbija u društvu Iraka, Sirije, Jemena...

On je zajedno sa dr Andrejom Bajićem, hirurgom Urgentnog centra u Kliničkom centru Srbije i predstavnicima Pokreta slobodnih građana (PSG) glumcima Nikolom Đuričkom i Sergejem Trifunovićem učestvovao na tribini "Hajde da se ne lažemo" u Pozorištu Slavija. Sagovornici su između ostalog optužili aktuelnu vlast za vršenje pritiska, ucenu građana i kupovinu glasova.

Jeremić je govorio o srastanju države i organizovanog kriminala. Istakao je da nikada do sada nismo bili u situaciji da se država i organizovani kriminal sjedine pod direktnom dirigentskom palicom predsednika SNS, njegove porodice i njegovih najbližih saradnika. On je kazao da se od petka Srbija nalazi na zvaničnoj  listi osumnjičenih za pranje novca i finansiranje međunarodnog terorizma.

Jeremić je saopštio da se na sastanku raspravljalo o dve zemlje Pakistanu i Srbiji, i odluka je bila da se Pakistan ne stavi na listu jer su se tome usprotivile Rusija i Kina, i dodao da optužioci imaju materijalne dokaze za umešanost Srbije u finansiranje terorizma.

- Samo devet zemalja na svetu je na toj listi a od petka je i Srbija. Pored nje su Irak, Sirija, Jemen i takve zemlje - ističe Jeremić.

Iako nema direktnu informaciju o dokazima zbog kojih smo dospeli na listu za finansiranje terorizma, Jeremić je došao do toga da je pokrenuta međunarodna istraga koja po svojoj prilici vodi do Beograda na vodi.

"Beograd na vodi je van Ustava Srbije"

- Beograd na vodi je projekat obavijen velom tajnosti. Nikada nije otkriveno ko su finansijeri, ali izgleda da je određen broj ljudi u Srbiji sklopio dogovor sa ljudima sa Bliskog istoka koji je doveo do jedne tajnovite investicije. Sa naše strane verujem da su oni koji su se u tako nešto uključili imali nameru da stave određena sredstva u džep, ali sa bliskoistočne strane šta je učinjeno sa sredstvima to naša strana nije mogla da zna, ali trebalo je da pretpostavi - naglašava Jeremić.

- Beograd na vodi je van Ustava Republike Srbije - istakao je Nikola Đuričko. "To je teritorija na koju građani nemaju pravo". On je spomenuo pritisak koji naši stariji građani trpe u okviru predizborne kampanje od strane Srpske naspredne stran

- Mi smo dozvolili da predsednik i ministar policije učestvuju u jednoj stvari koja je krajnje kriminalna. Direktno se ukida sloboda izbora glasača - rekao je Đuričko.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online