Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 21.02.2018.
19:19
J. L. Petković - Vesti A

Vučić o ubistvu Olivera Ivanovića: Sa Radojičićem u svađi od 2000.

Više od mesec dana od ubistva lidera Građanske inicijative SDP-a Olivera Ivanovića i dalje nisu poznate ni ubice ni nalogodavci. Ali, ni vlast u Beogradu nije izašla sa objašnjenjem ko je Milan Radojičić, osoba koja se pojavljuje na svim važnim skupovima Srpske liste (ogranka SNS-a na Kosovu), za koga mnogi političari sa KiM kažu da kontroliše sve na severu KiM.

Tanjug
Dao odgovore u "Ćirilici": Aleksandar Vučić

Ministar policije Nebojša Stefanović nedavno je izjavio da je za Radojičića čuo iz medija, a šef Kancelarije za KiM nemušto kazao da je reč o biznismenu koga je nekoliko puta sreo. Muke u natezanju oko odgovora na ova pitanja, stranačkim kolegama je prekratio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u emisiji "Ćirilica" na TV Hepi:

Pročitajte još:

Tanjug/AP

Ubistvo Olivera Ivanovića

- Ne odbacujem mogućnost da je on učestvovao u tome, ali taj čovek je znao da će svi da upere prstom u njega. Pa 10-15 godina njihov sukob traje. Od 2000. godine. Da li je on glup ili lud ili šta je u pitanju? Možda i jeste, dovoljno bahat, ali nadležni organi će to da utvrde.

O ubistvu Olivera Ivanovića bi trebalo da bude reči i na posebnoj sednici Skupštine Srbije sa temom Kosova i Metohije koju su juče zatražile Dveri i Pokret Dosta je bilo. Na pitanje "Vesti" da li smisla pregovarati o modelima rešenja za Kosova u situaciji kada nije rešeno ubistvo koje je do srži poremetilo život građana na KiM, lider DJB Saša Radulović odgovara:

- U ovakvim slučajevima kada postoji politička volja može jako brzo da se reši. Druga stvar je prenemaganje vlade Republike Srbije koja pokušava da prebaci odgovornost na Prištinu. U Prištini je Haradinaj na vlasti uz pomoć SNS-a i kada bi SNS povukao svoju podršku pala bi vlada u Prištini. Zašto SNS ne iskoristi tu mogućnost kada već kaže da je Priština odugovlači postupak. Zašto EU ne izađe i ne kaže nešto o tome na koji način se procesura ubistvo Ivanovića - kaže Radulović.

Lider Dveri Boško Obradović dodaje da je nezamislivo da se posle jednog takvog političkog ubistva ne održi zasednje Narodne skupštine.

- Nije bilo čak ni sednice odbora za KiM. Takođe, odgovornost za ubistvo Ivanovića moraju da snose i međunarodne snage koje se nalaze na KiM. Da li oni učestvuju u zataškavanju istine o ubistvu Olivera Ivanovića i koja je njihova uloga kao u svoje vreme u ubistvu Zorana Đinđića. Tako krupne stvari, ubistva, ne mogu da se dešavaju bez uticaja zapadnih obaveštajnih službi. One u tome ili pomažu ili znaju i neće da saopšte ništa - zaključio je Obradović.

Đurić: Napadaju biznismena

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je za Insajder da postoji trend kriminalizacije severa Kosova, kao i da se Milan Radojičić "bavi biznisom".
- Upoznao sam ga i video u više navrata. Ne znam šta vas tačno interesuje vezano za njegovo posao. Ja nisam adresa koja je nadležna i dužna da daje tu vrstu odgovora. Ponavljam, sve insinuacije koje dolaze i za njegovo rad i za bilo koga drugog, svako ko je kriv treba da odgovara. Ako nema dokaza nije zaslužio da se protiv njega vodi netemeljena kampanja - naveo je Đurić za Insajder.
Đurić je viđen sa Radojičićem u nekoliko navrata. Otvarali su šampanjac na proslavi pobede Srpske liste, sedeli su u prvom redu na jednom mitingu Srpske liste.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online