Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.02.2018.
23:56
Vestionline, Tanjug A

"Srbija bez Rusije - jako loše, a Srbija bez EU..."

Završićemo naš put u Evropsku uniju, nadam se te 2025, ali ćemo imati još bolje odnose s Rusijom, porucio Aleksandar Vučić, odgovarajući na pitanje rastu li pritisci Rusije na Srbiju, posebno po pitanju statusa humanitarnog centra u Nišu.

Tanjug
Srbija se rukovodi sopstvenim interesima: Aleksandar Vučić

Ponovio je da se Srbija drži svoje stolice i da sama donosi odluke koje su važne za zemlju i njene građane. 

- I ja nemam nikakav problem da kažem da mi imamo svoju stolicu i svoju glavu i da tom glavom donosimo odluke - rekao je Vučić te dodao:

- Glava nam je najbliža srpskoj strani i srpskim interesima. 

Upitan da li ćemo morati ipak da izaberemo jednu stranu, a da bismo ostali na svojoj stolici, poručio je da to sluša već četiri godine: Vučić je gotov jer će morati na ovu ili onu stranu...

- Ali, to sto oni govore među sobom - baš me briga, meni je važno da se sviđa građanima Srbije. 

Upitao je svoje kritičare koje bi oni strane da se odreknemo, u situaciji kad je nasa razmena s Rusijom povećana 25 odsto, a od ukupne razmene 20 odsto je s regionom, a 68 sa EU. 

- Da izgubimo jedno ili drugo, šta hoćete - upitao je te poručio:

- Moj je posao da ne izgubimo ni jedno ni drugo, uspevali smo to ranije, uspećemo i sada. 

A kad ne bude mogao da u tome uspeva, kaže, doći će na vlast neko drugi ko će to moći. 

- Srbija bez Rusije, to je jako loše, Srbija bez evropskog puta isto tako loše. Završićemo taj put, nadam se 2025. godine, ali ćemo u međuvremenu napraviti još bolje odnose s Rusijom - zaključio je. 

Na konstataciju sagovornika da će se tokom pregovora sa EU postaviti pitanje kada moramo da uvedemo sankcije Rusiji, predsednik je rekao da će to biti dodatni problem i da će biti više problema s tim pitanjem nego što je Niš, ali da tu treba da se vidi snaga srpske države.

- Nema tu filozofije, ili imamo državu ili državu nemamo, ili ćemo da se borimo za naše interese ili nećemo uspeti - rekao je Vučić.

On je dodao da u novoj strategiji EU ima jedan poseban deo koji niko nije primetio, a koji govori o tome da ćemo morati brže, a pre zaključenja sporazuma sa EU, da u potpunosti usaglasimo spoljnu politiku sa EU.

- Čitajte to na drugačiji način - Srbija bi morala da uvede sankije Rusiji mnogo pre nego što postane članica EU. To je potpuno novi detalj koji nije postojao ranije i ja sam ga izrekao i video sam da ga niko nije preneo - primetio je Vučić.

Kada je reč o pritiscima koje sa različitih strana trpi Srbija, Vučić je naveo da su iz "jedne velike ambasade" zvali opštinsku izbornu komisiju na lokalnim izborima u Pećincima, na kojima je SNS ostvarila ubedljivu pobedu, i pitali zašto nisu dali pravo na posmatarnje CRTI.

- Oni (Komsija) su bili u šoku... Kazali su da je više opozicionih predstavnika na biračkim mestima nego onih iz vlasti, više njihovih čuvara kutija... ko ste vi da nas pitate bilo šta - rekao je Vučić i dodao: 

- Sad su izbori u Alabami, zamislite da su Rusi pozvali komisiju tamo i pitali - što niste pustili ovu NVO što je mi finasniramo da posmatra izbore... Ali, ti aršini su različiti za njih i za nas. Što priliči bogu ne priliči volu - rekao je Vučić citirajući latinsku izreku.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online