Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 13.02.2018.
17:25
Vestionline A

Studenti iz Srbije rešili probleme u zabavnom parku u Dubaiju

Samo tri dana pred otvaranje spektakularnog i ekskluzivnog zabavnog parka u Dubaiju otkriveno je da je materijal korišćen za izgradnju rolerkostera nezadovoljavajući i da je došlo do određenih kvarova. Ulaznice za otvaranje su prodate nekoliko meseci unapred, a pozivnice za VIP svečanost već su poslate svim zvanicama.

youtube.com/WhatsOnDubai
Studenti iz Srbije spasonosnim rešenjem otvorili vrata parka (Foto: Ilustracija)

Bilo je potrebno posavetovati vlasnika šta da radi, kako da reši ovu kriznu situaciju da bi izbegao velike finansijske gubitke zatvaranjem ili odlaganjem početka rada parka, kao i nesagledivu štetu koju bi pretrpeo da informacije o nekvalitetnim rolekosterima dospeju u medije.

Studentski tim iz Srbije ponudio je spasonosno rešenje. Zabavni park je otvoren na vreme, bio je top priča u svim medijima, VIP zabava je prošla savršeno, a kompanija je ostvarila planiranu dobit.

- Imali smo samo tri sata da osmislimo rešenje ovog realnog problema, koji nam je do detalja bio prezentovan na 30 kucanih strana. Najvažnija je bila logika i kreativnost. Znali smo da odlaganje otvaranja parka ne dolazi u obzir zbog katastrofalnih posledica koje bi vlasnik imao. Onemogućiti vožnje na rolekosterima, koji su mesecima najavljivani kao najbrži i najuzbudljiviji u svetu, takodje nije bilo prihvatljivo. Shvatili smo da sve zamke možemo da izbegnemo ako ograničimo broj ljudi koji može da se vozi rolerkosterima u skladu sa mogućnostima materijala koji je korišćen za izradu. Posle uspešnog otvaranja i medijske promocije počela je popravka jednog po jednog rolerkostera, tako da se stvar rešavala u hodu - objasnila je Lada Filipović, članica studentskog tima, koji su osim nje činili i studenti FON-a Rastko Damnjanović i Tanja Ilić  i student FEFA Dušan Brujić.

Ovaj realan poslovni problem, koji je u praksi rešavala revizorska kuća KPMG, bio je zadatak na prestižnom studentskom takmičenju “Ace the Case”, koje se organizuje širom sveta, a poslednjih pet godina i u Srbiji.

Prijave za ovogodišnje takmičenje traju do 16. februara, a za učešće se studenti mogu prijaviti putem sajta kpmg.com/rs/atc . Potrebno je samo da pošalju biografiju i motivaciono pismo na engleskom jeziku.

Takmičenje će biti organizovano od 21. do 23. marta. Nagrada za najbolji tim je poseta kancelariji KPMG u Varšavi i obuka sa najeminentnijim stručnjacima u konsaltingu i reviziji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online