Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.02.2018.
11:22
rs.n1info.com A

Duda Ivković: Beograd je imao duh grada, sada se živi u strahu

"Dragan Đilas je najbolji kandidat za gradonačelnika koji trenutno postoji i za ovaj grad on je najbolja opcija", izjavio je košarkaški trener Dušan Duda Ivković za N1. Kaže da je u vreme kada je Đilas bio gradonačelnik, Beograd imao duh grada, a da je utisak da je grad sada u stalnom strahu i zavistan od vladajuće stranke.

Facebook/Saša Janković
Dušan Ivković i Saša Janković su podržali Đilasa za gradonačelnika Beograda (Foto: Arhiva)

Ivković, koji je u predizbornoj kampanji podržao kandidaturu Dragana Đilasa za gradonačelnika i listu "Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju", izjavio je da njegova podrška nije slučajna i da su Đilas i on dugogodišnji prijatelji.

- Na prvom mestu mi smo dugogodišnji prijatelji, a imao sam i priliku da se uverim da je Đilas sposoban čovek, koji je vodio ovaj grad izuzetno dobro, da su njegove menadžerske, organizacione sposobnosti neprevaziđene. Trenutno nema ni približno sličnog kandidata i očekujem da lista Dragana Đilasa pobedi - rekao je Ivković.

Kada bi se, kako je rekao, uporedili programi svih ostalih lista i kandidata, Đilas je sigurno najbolja opcija.

- Nemam nikakvog ličnog interesa da podržim Đilasa. Razlog moje podrške je što očekujem da bude bolje...kada bismo napravili komparaciju sa trenutnom vlašću, mogli bismo da kažemo da je u vreme Đilasa Beograd imao duh grada, a da sada deluje da se grad zavistan od vlasti i pod pritiskom straha - ocenio je legendarni trener.

Stavljanjem nestranačkih i javnih ličnosti na svoju listu, SNS prikriva nedostatak stručnih kadrova, ocenio je Ivković. O konkretnim stvarima zbog kojih je podržao Đilasa, Ivković navodi pitanje beogradskog aerodroma i kombinata PKB.

- Ova vlast mi deluje da i na republičkom i na gradskom nivou sve što je kvalitetno ona prodaje i nudi drugima. Recimo, neke ključne stvari, kao što je aerodrom - mišljenje Đilasa je da se napravi kvalitetan menadžment koji će ostvareni prihod ostavljati gradu, a ova vlast misli da je najbolje da se ide u koncesiju - kaže Ivković.

Govoreći o PKB-u, on kaže da to preduzeće funkcioniše veoma dobro, ali da je stav vlasti da ono treba da se proda.

- Prisutno je mišljenje da bi PKB trebalo da se proda, a to znači da gubi svoju namenu, a to je da bude poljoprivredni kombinat, i da pređe u druge stvrhe, zemljište bi postalo građevinsko - ocenio je Ivković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online