Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 04.02.2018.
00:05
Istinomer A

Na šta nas sve upozorava Rusija?

U poslednjih nekoliko godina bilo je mnogo "upozorenja" koja su stizala iz "dobro obaveštenih" ruskih obaveštajnih izvora o haosu koji se planira u Srbiji i regionu, a Istinomer Amnezija vas podseća na samo neka od njih.

EPA/Koca Sulejmanovic
Foto: Arhiva

Put do domaće publike, uprkos svoj tajnovitosti i bezbednosti kojom su, navodno, bili obavijeni, ova upozorenja nalazila su uglavnom preko štampanih stvari "Informera" i nešto kasnije "Srpskog telegrafa".

Pogledajte ko je sve upozoravao i predviđao krvava proleća i zime, opasne planove i slao dramatične poruke o neminovnim napadima, ratovima, paklenim planovima, etničkim čišćenjima, urotama i šta se sve iz od tih najava haosa zapravo dogodilo.

Radi li se o kredibilnim vestima ili o kampanji širenja straha i panike postaje jasno tek kada se sva ova upozorenja sagledaju sa vremenske distance koja je najbolji sudija njihove ozbiljnosti.

Zapad sprema rat

Zapadni moćnici, potpomognuti političkim saveznicima iz EU i SAD, pripremaju novi "balkanski rat", upozorava ruska obaveštajna služba u poverljivom izveštaju koji je početkom nedelje dostavljen srpskim vlastima. (Izvor: Informer, 13.05.2016)

Opet dramatično upozorenje

SAD će po svaku cenu pokušati da sruše vlast u Beogradu koja odbija da uđe u NATO, upozorio je ruski predsednik Vladmiri Putin najbliže saradnike na sastanku u Kremlju! Putin je zatražio da se maksimalno pomogne Srbiji kako bi uspela da se odupre pritiscima. Informer je potvrdu te informacije dobio u više obaveštajnih diplomatskih izvora. (Izvor: Informer, 20.05.2016)

Zlo u Srbiji

Kako saznajemo, ruski obaveštajci upozorili su Kremlj sa tajnim planovima NATO da u Srbiji izazove politički haos koji bi doveo do masovnih nemira i političkog prevrata! Krajnji cilj zapadne vojne alijanse jeste, kako se navodi, "instaliranje prozapadnog, poslušnog režima u Beogradu koji bi raskinuo sve veze sa Rusijom". (Izvor: Informer, 06.06.2016)

Šokantno!

Zloglasni američki milijarder Džordž Soroš odvojio je čak 20 miliona dolara za "interventno finansiranje demokratije u Srbiji"! Ovo je dramatično upozorenje ruskih obaveštajaca koji su došli do pouzdanih podataka o Soroševim planovima u našoj državi. Prema ruskim informacijama, Soroš će te milione uložiti kroz razne projekte - od podrške medijima, preko projekata NVO za razvoj civilnog društva...

Svi ti projekti, međutim, biće samo maska, a najveći deo keša doći će do organizatora protesta koji treba da izazovu haos. Gotovo sve NVO koje se pojavljuju kao organizatori protesta "Ne da(vi)mo Beograd" u krajnjoj instanci su povezane sa Sorošem i njegovim organizacijama - tvrdi naš sagovornik. (Izvor: Informer, 25.07.2016)

Upad na sever Kosova!

Kosovske bezbednosne snage (KBS) transformišu se u armiju koja štiti teritorijalni integritet Republike Kosovo". To podrazumeva osvajanje četiri srpske opštine na severu - Zubin Potok, Zvečan, Leposavić i severnu Kosovsku Mitrovicu. "Integracija Srba" i ulazak Kosova u NATO jedan je od važnih ciljeva SAD na Balkanu, dojavljuju ruski izvori Informeru. (Izvor: Informer, 09.09.2016)

Hoće Haradinaja za premijera, hoće RAT!

Ako ratni zločinac i bivši komandant zločinačke OVK Ramuš Haradinaj postane novi premijer lažne države Kosovo, Balkanu preti krvavi rat, čiji bi cilj bio formiranje "Velike Albanije"! Ovo alaramantno upozorenje objavio je Viktor Kolbanovski, direktor ruskog Balkanskog centra za međunarodnu saradnju i bliski saradnik ruskog predsednika Vladimira Putina. (Izvor: Informer, 12.05.2017)

Rogozin donosi scenario za svrgavanje Vučića

Dmitrij Rogozin, zamenik predsednika Vlade Rusije, dolazi u Beograd i donosi obaveštajne planove za svrgavanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića do kojih su došle ruske službe, saznaje štampana stvar Srpski telegraf. Prema pouzdanim informacijama našeg lista, jedan od nekoliko ljudi u koje Vladimir Putin ima neograničeno poverenje srpskim vlastima predaće papir na kome je do detalja razrađen scenario Zapada za prevrat u Srbiji, čija bi kulminacija trebalo da se dogodi tokom izbora u Beogradu i nakon saopštavanja rezultata. (Izvor: Srpski telegraf, 14.11.2017)

Celokupan tekst možete pročitati ovde.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online