Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 25.01.2018.
20:45
Vestionline, Tanjug A

Vučić i Rama: Ne slažemo se oko Kosova, ali...

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Davosu sa predsednikom Vlade Albanije Edijem Ramom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i evropskom putu dveju zemalja.

Tanjug/Pres služba Predsednika Srbije
Srbija i Albanija značajne za očuvanje mira u regionu: Aleksandar Vučić i Edi Rama u Davosu

Predsednik Vučić je rekao da Srbija i Albanija imaju dobre odnose i izrazio uverenje da su ti odnosi naročito značajni za stabilnost Zapadnog Balkana.

- To što imamo različite stavove o nekim pitanjima, ne znači da nismo svesni činjenice da naše dve zemlje igraju značajnu ulogu u očuvanja mira - rekao je Vučić i naglasio da je stav o Kosovu osnovna razlika između Srbije i Albanije.

Vučić i Rama razgovarali su i o ekonomskoj saradnji, posebno o razvoju turizma i načinima kako motivisati građane Albanije da dođu u Beograd i građane Srbije da posete Tiranu. 

Albanski premijer je rekao i da veruje da će Srbija i Albanija nastaviti da sprovode agendu za ekonomski razvoj regiona bez granica, kao i da će doprineti uklanjanju barijera u trgovini, kulturi i nauci.

Naglasio je da je Kosovo i dalje važna tema za odnose Srbije i Albanije, kao i da Albanija podržava nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Sastanak i sa Hanom

Vučić je razgovarao i sa evropskim komesarom Johanesom Hanom, pri čemu je izrazio očekivanje da će najavljena strategija o proširenju EU biti konkretizacija pozitivnih i ohrabrujućih poruka predsednika EK Žana Kloda Junkera, koji je Srbiju označio kao predvodnika u procesu proširenja na Zapadni Balkan, kao i da će strategija imati značajan uticaj na mir i stabilnost u regionu.

Vučić i evropski komesar za pregovore o proširenju i susedsku politiku Han su u Davosu na Svetskom ekonomskom forumu razgovarali o situaciji u regionu i napretku Srbije na evropskom putu uoči objavljivanja najavljene strategije o proširenju EU. 

Sagovornici su se saglasili da je dobro što je Zapadni Balkan ponovo u fokusu EU, posebno tokom bugarskog predsedavanja Unijom.

Vučić i Han su razgovarali i o dijalogu Beograda i Prištine, ističući da je važno da u budućnosti i Beograd i Priština imaju realan, ozbiljan i odgovoran pristup. 

- Situacija u kojoj se dve strane dogovaraju mora da bude takva da i jedni i drugi budu pomalo nezadovoljni. Ako neko misli da može da dobije sve, a da drugi ne dobije ništa, onda je to pogrešan put, koji neće dovesti do rešenja - zaključio je predsednik Vučić, a navodi se u saopštenju Kabineta predsednika.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online