Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 25.01.2018.
00:58
J. L. Petković - Vesti A

Radojičiću preti hapšenje?

Policija Kosova informisana je o navodima da se Milan Radojičić sumnjiči za učešće u ubistvu Olivera Ivanovića, a komandir kosovske policije Sever Besim Hoti demantovao je da postoji nalog za Radojičićevo hapšenje. Hoti je naveo da će policija delovati u skladu sa ovlašćenjima kosovskog tužilaštva.

Tanjug/AP
Spekulacije u istrazi ubistva Olivera Ivanovića (Foto. Arhiva)

- Niko nije rekao da se očekuje hapšenje (Radojičića). Ni po kom elementu ne očekujemo da se mešamo u rad tužilaca. Policijski istražitelji rade po ovlašćenjima i svaki postupak ovlašćuju tužioci - izjavio je Hoti.

On je istakao i da organi bezbednosti ni u jednom aspektu ne smeju da spekulišu i prejudiciraju takve izveštaje.

Nešto ranije, portal arbresh.info je preneo "informacije od izvora bliskog istrazi" da se sumnja da je grupa na čijem čelu je Radojičić odgovorna za ubistvo lidera Olivera Ivanovića. 

Stefanović neobavešten

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je izjavio da je "čuo za Radojičića u medijima".
- Nikada u životu ranije nisam čuo za tog čoveka - rekao je Stefanović.
Portal KoSSev
iz severne Mitrovice je naveo da je Radojičić najavio da će se "uskoro obratiti medijima".

U toj vesti je istaknuto da grupa ima dobre veze sa vodećim strukturama u Srbiji. Portal je naveo i da je zapaljeni automobil, nađen neposredno posle ubistva Ivanovića, "bio nekoliko puta parkiran na mestima gde se parkiraju vozila pripadnika Radojičićeve grupe".

- Izvori navode da su dva dana pre ubistva Ivanovića u Radojičićevoj kancelariji bile dve osobe čiji identitet nije poznat. Rečeno je i da je 27. jula prošle godine, kada je Ivanović objavio kandidaturu za gradonačelnika severnog dela Kosovske Mitrovice, Radojičić rekao da će započeti s pretnjama i da će ga ubiti ako ne bude odustao od te namere - navodi se u tom tekstu.

O Milanu Radojičiću dosad su izveštavali uglavnom samo mediji na Kosovu.

Prištinski portal fotografisao ga je u društvu Ramuša Haradinaja, a sam Haradinaj, govoreći o "dobroj saradnji sa Srbima" koji su deo koalicione vlade u Prištini, nedavno je izjavio:

- Radim s ljudima sa severa, Milan Radojičić, na primer, verujem da on ima svoju ulogu i svi - izjavio je on.

Na pitanje ko je Radojičić, Ramuš Haradinaj je odgovorio "neki sa severa koji se pita za sve i ja pričam i sa njim."

Takođe, ista osoba je uslikana prilikom slavlja Srpske liste u severnoj Kosovskoj Mitrovici, u društvu sa šefom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem i gradonačelnikom Goranom Rakićem.

Posle ubistva Olivera Ivanovića, političari Rada Trajković i Slaviša Ristić su izjavili da je "javna tajna" da Radojičić "sprovodi suštinsku vlast na severu Kosmeta, a nezvanično izabrani predsednici opština".

O navodima da ta osoba stoji iza ubistva Ivanovića govorio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je na televiziji Hepi rekao da će, "ako je on ubica ili bilo ko drugi, biti uhapšen, ali da se za to moraju pronaći dokazi".
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online