Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.01.2018.
20:49
Vestionline A

UNS: Ne vraćamo se u radnu grupu, ali ćemo dati doprinos

Udruženje novinara Srbije saopštilo je da se neće vratiti u radnu grupu koja radi na izradi nove medijske strategije, ali da će dati svoj doprinos kroz javne rasprave o tom dokumentu.

www.mc.rs
Ljiljana Smajlović pre napuštanja grupe, predala predloge koje to udruženje smatra značajnim za Medijsku strategiju

UNS je naveo da se ne vraćaju u radnu grupu, jer je državni sekretar za informisanje u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović, ostao pri svojim stavovima kojima omalovažava žene. 

"Gajović je sinoć pokazao da ne želi da se izvini zbog omalovažavanja žena, izvinjavajući se samo onima koje je njegova izjava povredila, čime je samo još jednom potvrdio stavove neprihvatljive za nosioca visoke državne funkcije", istakli su u UNS-u.

Predstavnica UNS-a Ljiljana Smajlović napustila je radnu grupu za izradu medijske strategije, zbog toga što je Gajović postavljen za državnog sekretara, uprkos njegovim šovinističkim i mizoginim stavovima. UNS je podsetio da je Smajlovićeva, pre napuštanja grupe, predala predloge koje to udruženje smatra značajnim za Medijsku strategiju.

"UNS je svestan značaja koji Medijska strategija ima za budućnost, posebno lokalnih medija, koji su reformom medijskog sistema, odnosno, usvajanjem medijskih zakona koje UNS nije podržao, danas praktično opustošeni", naveli su u saopštenju.

Gajović je u oktobru 2016. godine za televiziju "Pink" rekao da žene ne mogu uspešno da vode kuću, a i neku ozbiljniju funkciju u državi. Povodom te izjave, on je sinoć na televiziji N1 rekao: "Hajde da to jednom stavimo po strani, evo ja se sad u ovoj vašoj emisiji izvinjavam svima onima koje je ta moja izjava na neki način povredila, uvredila, unizila žene Srbije i sveta, izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo".

Gajović je nakon tog izvinjenja pozvao predstavnike udruženja koji su napustili radnu grupu da se u nju vrate.

Ranije danas predsednica Suda časti Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović je istakla da je Gajović pokazao da ne ume da se izvini kako valja, jer, po svemu sudeći, ne razume zašto ne valja omalovažavati pola ljudskog roda - "sem kad mu to ugrozi karijeru".

"Kada se izvinjava onima koje je njegova izjava povredila, Gajović sugeriše da nije problem u njegovoj izjavi da je žena nepodesna za šefa države i da je bolje da muškarac vodi kuću, već u onima koji su se na takve reči uvredili", ocenila je Smajlović.

Tekst medijske strategije koja treba da pruži okvir za funkcionsanje medija u narednim godinama, trebalo bi da bude završen do kraja januara ili u prvim danima februara.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online