Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.01.2018.
18:36
D. Dekić - Vesti A

Vulinu tetka izmiče fotelju?

Ukoliko se istovremeno sa beogradskim ne raspisuju vanredni parlamentarni izbori, trebalo bi rekonstruisati Vladu Srbije i odstraniti one koji nisu deo naprednjaka, a delovanjem im nanose štetu, stav je priličnog broja naprednjaka koji se, prema saznanjima "Vesti" iz SNS-a, čuo i na Predsedništvu stranke.

Tanjug
Aleksandar Vulin

- Oni traže da iz Vlade odu ministri odbrane Aleksandar Vulin i kulture Vladan Vukosavljević. Prvenstveno im smeta Vulin, jer ne samo da smatraju da im je naneo veliku štetu aferom kupovine skupocenog stana novcem "ženine tetke iz Kanade", već su uvereni da je nastupima uspeo da pokvari imidž vlasti u međunarodnim, prvenstveno zapadnim očima - objašnjava naš sagovornik.

Lider SNS-a Aleksandar Vučić je ponovio na sednici Predsedništva da republičkih izbora ne treba da bude i mada je više funkcionera bilo za njihovo raspisivanje, a najglasniji je ministar policije Nebojša Stefanović, on se priklonio stavu Vučića i većine. Za izbore su do kraja bili samo Marija Obradović i Milenko Jovanov.

Mada zvanično nije saopšteno, plan je, kako saznajemo, da se beogradski izbori održe 4. marta, a Vučić je posle sednice Predsedništva najavio da će na listi SNS-a biti više vanstranačkih ličnosti sa javne scene. 

Kršten Mali

Sednici Predsedništva je prisustvovao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali za koga je Vučić rekao da neće ponovo voditi grad, a njegov dolazak na partijski sastanak nazvao "vatrenim krštenjem". Vučić je pri tome više puta ponovio da je Mali bio najbolji student na Ekonomskom fakultetu, ne pominjući njegovo dalje školovanje i optužbe dela akademaca da je plagirao deo doktorata odbranjenog na FON-u.

Politička čaršija uveliko spekuliše da je Vučiću sa Zapada stigla poruka da Srbiji nisu potrebni i treći vanredni izbori za nepunih šest godina. Predsednik Srbije, međutim, navodi da se od trke za Skupštinu Srbije odustalo jer je zemlji potrebna politička stabilnost.

- Mislim da je važno da se posvetimo rešavanju višedecenijskih i vekovnih problema, da se posvetimo budućnosti našeg naroda i dece, a ne da razmišljamo kalkulantski i uskostranački - poručio je on.

Zapad neće Šešelja

SNS neće na izbore u koaliciji sa dugogodišnjim partnerima socijalistima, a neki takvu odluku tumače pričom kako Vučića iz nekih zapadnih država pritiskaju da izbaci Ivicu Dačića iz Vlade zbog njegove saradnje sa Vojislavom Šešeljem na lokalnim izborima u Mionici.
Možda je zato i Vučić odustao od Dačića, ali i Dačić od Šešelja, pa predizborne koalicije ovih partija neće biti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online