Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 29.12.2017.
16:58
Vestionline A

Janković: Srbija vraćena u 1990. godinu, promene moraju početi iz Beograda

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković izjavio je danas da su građani Srbije u 2017. godini doživeli "pun povratak na pravac 1990-ih godina", s "posebnim ubrzanjem" i da promene u Srbiji "moraju početi iz Beograda".

M. Karović
Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković

"Suština ove vlasti je krađa"

- Imamo potpuno totalitarnu državu. Ovaj režim je u ovoj godini pokazao da potpuno otvoreno i bez ikakvih uvijanja svoje pravo lice, a pre svega to je krađa. Prava suština ove vlasti je krađa -  rekao je Janković novinarimka kod sporne novogodišnje jelke u Beogradu za koju je kazao da je "sramna" i "predstavlja najbolji primer krađe".

Janković je kazao da za podržava Dragana Đilasa koji je "odlučan, ima znanje, iza sebe rezultate i usađene demokratske izbore", da bi pobedili i da simbol krađe - "novogodišnju jelku u centru Beograda odnesu u prošlost".

- Nakon te pobede PSG će biti garant da će ta pobeda rezultovati građenjem institucionalnog uređenje, reda, odgovornosti, a ne samovolje. Zašto Beograd? Nije Beograd cela Srbija, ali je mesto odakle mogu da počnu i počeće promene u celoj Srbiji. Beograđani i Beograđanke imaju dužnost da pokrenu promene u Srbiji - rekao je Janković.

On je kazao da je "vlast uništila sve državne institucije" da bi mogla bez problema da krade, da je "ekonomski devastirala zemlju" zbog čega ima najniži rast društvenog proizvoda u Evropi. 

- Biće nam potrebno idućih 30 godina, ako bi Evropa stala, a mi imali šest odsto da dostignemo Evropu. Imamo najveći jaz između bogatih i siromašnih - rekao je Janković.

"Da se davim, ne bih se obratio Pinku"

Janković je kazao da je u ovoj godini više od 600.000 ljudi na predsedničkim izborima glasalo ne samo za njega kao tadašnjeg kandidata za šefa države, već je glasalo za promene u Srbiji, kao i da su ove godine "osnovane dve važne poltičke oranizacije Narodna stranka i PSG".

Na pitanje novinara televizije Pink da li će "konačno otkriti da li je godinama radio kao spoljni saradnik u bezbednosnim službama", Janković je odgovorio: "Učiniću veliki napor zato što je Nova godina. Rekao sam Vam, da se davim ne bih li se obratio Pinku, zato što ste vi deo propagande koja ovu zemlju uništava vrednosno, institucionalno".

Janković je ponovio da je njegov navodni sporazum sa BIA "nepostojeći", i da je "javno ovlastio BIA" da objavi taj sporazum ako postoji, i ponovio da, po Zakonu o BIA, svi saradnici imaju sporazum sa agencijom da bi ona čuvala njihova prava, a oni njene tajne.

Na nova pitanja televizije Pink Janković je odbio da odgovora, rekavši da želi da živi u zemlji u kojoj će ta televizija "moralno odgovarati za devastaciju".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online