Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 24.12.2017.
09:11 >> 21:57h
Vestionline, Tanjug A

Lokalni izbori u 5 opština: zatvorena birališta, incidenti u Pećincima

U Pećincima, Mionici, Negotinu, Preševu i Kostolcu danas su održani lokalni izbori, a birališta u tim opštinama zatvorena su u 20 sati. Prema informacijama od 18 časova, izlaznost na lokalnim izborima u Pećincima iznosi 64,05 odsto od ukupno 15.996 birača, u Mionici 66,33 odsto od ukupno 11.464 birača.

A. Čukić
Građani pet opština danas izlaze na izbore

U Kostolcu je prema najnovijim podacima od ukupno 11.520 birača glasalo 45, 25 odsto, dok je u Negotinu od ukupno 39.431 birača sa pravom glasa, na glasanje izašlo njih 32, 73 odsto, izvestila je televizija "Pink".

U Pećincima, Mionici, Negotinu, Preševu i Kostolcu danas se održavaju lokalni izbori, a pravo glasa u svih pet opština ima 117.162 birača, koji će moći da glasaju do 20 sati.

Pravo glasa u svih pet opština ima 117.162 birača, koji će moći da glasaju do 20 sati.

U Pećincima šest izbornih lista

U Pećincima će 15.996 birača moći da iskoriste svoje biračko pravo na 30 biračkih mesta, a za ulazak u lokalni parlament nadmetaće se šest izbornih lista i to: izborna lista Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić; LDP - Borisav Kostić; SRS - Dr Vojislav Šešelj; "Dostojanstveno, bez straha - Bata Marković-DS i LSV; Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma i izborna lista Za Pećince bez korupcije.

DS: Javno glasanje

Demokratska stranka (DS) navodi da je od jutros u Pećincima na delu "javno glasanje" i to, kako kažu, ili ispred biračkog mesta ili na samom mestu, gde član biračkog odbora iz SNS "nadgleda kako ljudi glasaju". To za "Blic" kaže poslanica DS Aleksandra Jerkov koja se, sa svojim stranačkim kolegama, nalazi u ovoj opštini.

- Bili smo u Popincima gde nas je jedan čovek napao, i gde je oteo telefon našem kolegi Igoru Salaku, koga je posle bacio u jarak. Pozvali smo policiju, koja je došla nakon 45 minuta. Pijavili smo taj napad i povredu tajnosti glasanja, i rekli su nam da su obe stvari prosleđene tužilaštvu u Rumi - navodi Jerkov.

SNS: DS ometa izborni proces u Pećincima

Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je danas da funkcioneri Demokratske stranke (DS) predvođeni Gordanom Čomić i Aleksandrom Jerkov, zajedno sa još desetak aktivista DS-a, na najbrutalniji način ometaju izborni proces i slobodnu volju građana u Pećincima.

"Neposredno ispred biračkog mesta u Popincima okupljeni funkcioneri i aktivisti DS-a uznemiravali su građane i sprečavali ih da glasaju po slobodnoj volji. Na pitanje građana zašto se tako ponašaju i konstataciju da je takvo ometanje izbornog postupka zakonom zabranjeno, aktivisti DS-a napali su građane psujući ih", ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, ni to im nije bilo dovoljno nego je izvesni Igor Salak jednog od njih udario glavom i, kako bi izrežirao još jednu u nizu obmana DS-a, bacio je sopstveni mobilni telefon dalje u kanal.

Srpska napredna stranka ističe da sa žaljenjem saopštava da ovo nije prvi put da funkcioneri Demokratske stranke planski izazivaju incidente i sprovode nasilje nad građanima kako bi ih sprečili da glasaju po svojoj volji, i da izmišljaju najbestidnije scenarije kako bi uznemirili celokupnu javnost.

Četiri izborne liste u Mionici

Četiri izborne liste proglašene su u opštini Mionica i to Aleksandar Vučić - SNS, DS Mionica Milan Gavrilović Chićovan, Ivica Dačić - SPS - JS - Dragan Marković Palma- SRS - Dr Vojislav Šešelj i izborna lista Milan Krkobabić, PUPS.

U Mionici ima 38 biračkih mesta, a pravo glasa u toj opštini ima 11.464 birača.

Ružić o zajedničkom izlasku na izbore sa SRS u Mionici

Četiri izborne liste u Negotinu

I u Negotinu, čiji lokalni parlament ima ukupno 45 odbornika, za ulazak u lokalnu skupštinu takmičiće se četiri izborne liste. U toj opštini ima 72 biračka mesta.

Pravo glasa u Negotinu ima ukupno 39.431 birača, a na lokalnim izborima nadmetaće se izborne liste "Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić", Demokratska stranka - prim Dr Momir Petković Moma; Ujedinjena seljačka stranka - Dragoslav Cvetković i izborna lista "Negotin bez korupcije" čiji je podnosilac istoimena grupa građana.

U Preševu osam izbornih lista, šest srpskih partija na jednoj

Na lokalnim izborima u Preševu učestvuje osam izbornih lista, od kojih su sedam liste albanskih partija i grupa građana, dok se na jednoj listi okupilo šest srpskih političkih partija i to - SNS, SPS, Pokret socijalista, Jedinstvena Srbija, PUPS i SRS i to na listi koja se zove "Aleksandar Vučić - za Srbiju jedinstveno".

U Preševu će će na 38 biračkih mesta biračko pravo moći da iskoristi ukupno 38.751 birač.

Na izborima u Preševu nadmetaće se izborne liste: Alternativa za promene; Demokratska partija Albanaca - Ragmi Mustafa; Demokratska unija Albanaca - Naser Aziri; Grupa građana Reforma za promene Demokratske partije Albanaca - Sami Saljihu; Partija za demokratsko delovanje - Adita Sinani; Demokratska unija doline - Skender Destani; Aleksandar Vučić - Za Srbiju jedinstveno i izborna lista Demokratska partija - Dželal Memeti.

Pet izbornih lista u Kostolcu

U Kostolcu će na 11 biračkih mesta moći da glasa ukupno 11.520 birača.

Na izborima u toj opštini takmičiće se pet izbornih lista: Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić; DS - Aleksandar Popov; Milan Krkobabić, PUPS - SRS, Dr Vojislav Šešelj; Grupa građana Iskorak - dr Zvonko Blagojević - Žarko Debeljački i izborna lista Srpski pokret Dveri.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online