Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.12.2017.
08:48
Vestionline, Tanjug A

Blic: Moguća koalicija Dačić-Šešelj i u Beogradu?

Koalicija SPS, JS i SRS, formirana za lokalne izbore koji se 24. decembra održavaju u Mionici mogla bi da bude signal da će se ista formula preslikati na izbore u Beogradu, piše "Blic".

A. Čukić
Sve je moguće

Kako navodi izvor lista, izbori u Mionici mogli bi da budu neka vrsta "lakmus papira za sledeće prilike", poput izbora u Beogradu.

Komentarišući ovu mogućnost, lider socijalista, Ivica Dačić, rekao je za "Blic" da još uvek nije bilo govora o koalicijama.

- Još nismo krenuli u razgovore o kombinacijama za izbore u Beogradu. Prvo ćemo razgovarati sa SNS i videćemo da li ćemo ići u koaliciji sa njima - rekao je Dačić.

Sagovornik "Blica" blizak socijalistima navodi da trenutno sve stranke, pa i SPS, razmatraju koja će kombinacija za njih biti najpovoljnija i kojom će zadobiti najveći broj birača.

- Razmišlja se o koaliciji sa SNS, samostalnom nastupu, pa i o savezu sa SRS - navodi sagovornik lista.

Prema njegovim rečima, o ovoj opciji malo će se duže razmišljati, zbog same pozicije socijalista.

- Izbori u Mionici su ispod radara, a izbori u Beogradu su daleko više na udaru javnosti. Postavlja se i pitanje zašto ulaziti u koaliciju sa nekim ko je izrazito protiv evrointegracija, ali je i to objašnjivo, jer je u pitanju prestonica, gde se vodi drugačija politika od one na republičkom nivou - objašnjava sagovornik "Blica".

List podseća da je Dačić ranije govorio da će ovu dilemu preseći matematika, dok je lider SRS, Vojislav Šešelj u Mionici rekao da "nikada neće dozvoliti da dosmanlije dođu na vlast i da bi zato bila dobra i neka šira patriotska koalicija i na republičkom nivou".

Lider JS, Dragan Marković Palma, kaže da su SPS i JS dobre komšije sa radikalima i da još nije bilo razgovora o koalicijama u Beogradu.

- Mi imamo svoje koalicione partnere. Na lokalu je drugačija priča, najgore je da centrala komanduje opštinskom odboru. Oni su komšije, dobro se poznaju i mi se ne mešamo u dogovore koji oni prave - izjavio je Palma za list "Blic".

Izvršni direktor Cesida, Bojan Klačar, kaže da za njega ne bi bilo iznenađenje da na kraju SPS zajedno sa SRS izađe na pozornicu u prestonici.

- Na taj način se grupišu svi glasovi koje SNS ne može da uzme u desnom krilu. Faktički, kupe se birači od desnog centra do krajnje desnice i ugrožavaju Dveri, DSS. Ljulja se čak i pozicija Šapića i Ðilasa, jer i oni među svojim biračima imaju malo tvrđe glasače - objašnjava Klačar.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online