Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 13.12.2017.
19:33
Vestionline A

Đaci "preuzeli" školu na jedan dan

Učenici Pete ekonomske škole "preuzeli" su rukovođenje školom od direktora Milana Kecmana.

Promo
Učenici ekonomske škole organizovali predavanje

Učenici su preuzimanjem uloge direktora u realnoj situaciji iskusili kako izgleda upravljanje jednim sistemom, što je bio i zadatak projekta koji su dva meseca sprovodili pod mentorstvom studenata Ekonomskog fakulteta u Beogradu. 

Oni su u jednom danu izvršili nadzor rada profesora, organizovali edukaciju nastavnika sa ciljem unapređenja interakcije na časovima, izabrali najbolje profesore prema mišljenju učenika, organizovali pomoć đacima u izboru fakulteta kroz razgovor sa bivšim učenicima škole, sada studentima nekoliko fakulteta, napravili su spisak neophodnih popravki, ažurirali zvaničnu veb stranicu fakulteta, obezbedili muziku za vreme odmora...

Kao što to radi i direktor, učenici su došli u školu oko 7,30 časova, prvo su obišli nastavnike u zbornici, potom finansijsku službu i sekretarijat kako bi videli da li je nešto toga dana najavljeno ili neki dokument treba da se potpiše.

Nakon toga su u direktorskoj kancelariji ažurirali sajt škole smatrajući da je veoma bitno da sajt bude ogledalo škole i da pokaže šta sve rade učenici ove škole, koja je jedna od retkih koja ima učeničku kompaniju već 10 godina i obučene nastavnike za rad sa učeničkim kompanijama.  
Potom su izvršili nadzor dva profesora kako bi ocenili njihov rad.

Želeći da ukažu na potrebu što veće interakcije na časovima, učenici – direktori su organizovali predavanje za nastavnike koje su održali stručnjaci Instituta za pedagoška istraživanja.

Pozvali su u goste bivše đake škole, sada studente nekoliko fakulteta, koji su sa maturantima razgovarali o izboru fakulteta.

U želji da stimulišu dobre profesore, učenici-direktori  su organizovali i glasanje za najbolje profesore škole, a napravili su i spisak neophodnih popravki po školi.

Učenici Pete ekonomske škole su pod mentorstvom studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu dva meseca, kroz brojne radionice, učili o menadžmentu, organizaciji i upravljanju i liderstvu kako bi na jedan dan "preuzeli“ upravljanje školom.

U projektu su učestvovali učenici treće godine Aleksa Vesković, Mijalković Vanja, Natalija Mijušković, Natalija Ristić, Stojmirović Vana, Sara Šijački, Ardalić Dalida, Marija Basarić, Nikola Petković i Dunja Simonović sa profesorkom Snježanom Đurđević i psihologom Aleksandrom Stevanović, uz podršku direktora Milana Kecmana. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online