Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 10.12.2017.
18:33
Đ. Barović - Vesti A

Repac žrtva društvenih mreža: Biftek, tartufi i ratni veterani

Prepiska na društvenim mrežama umalo nije došla "fotelje" prvom čoveku opštine Plandište Jovanu Repcu.

youtube.com/Pancevo RTV
Aman ljudi nisam to ja: Jovan Repac

Neki beogradski mediji preneli su njegovu navodnu raspravu sa ratnim veteranom sa Kosova koja je podigla na noge sve srpske ratnike, ali i brojna udruženja i organizacije koje ih zastupaju.
U prepisci za koju će policija i tužilaštvo za visokotehnološki kriminal utvrditi da li je i s čijeg internet naloga poslata, Repac se na najgrublji način poneo prema izvesnom Ivanu Lazareviću, ratnom veteranu.

"Nisi moj nivo ološu jedan, a za tebe sam gospodin predsednik. A sada da se vratim svojoj večeri, biftek sa prelivom od tartufa je sjajan, a košta koliko ti mesečno zaradiš. E toliko ja dam na večeru jer sam sposoban kao i predsednik Aleksandar Vučić, a ti crkni od zavisti ološu jedan."

Misterija Ivana Lazarevića

"Vesti" su kontaktirale i brojna druga udruženja ratnih veterana i invalida, uključujući i ona ključna koja okupljaju veterane rata na Kosovu, ali za Lazarevića niko ni čuo ni video.

- Definitivno smo utvrdili da veteran s tim imenom i prezimenom ne postoji u Plandištu. Mada sa predsednikom opštine imamo fenomenalnu saradnju, evo, nedavno nam je bio i na slavi, a nema zahteva koji nam nije uslišio, ipak smo želeli da proverimo da li je tačno to što je rekao jer je jako ružno. Verujem da će policija da utvrdi ko se poigravao osećanjima srpskih ratnih veterana - ističe Milan Brujić, sekretar opštinske organizacije Udruženja RVI Plandište.

- Ma nikada u životu nisam probao tartufe, niti imam naloge na društvenim mrežama koje se navode. Još pre par meseci neko je otvorio lažni nalog na Ju tjubu s mojim imenom i jedva sam uspeo da dokažem da to nisam ja. Ipak, uspeo sam. Evo, sada sam podneo tužbu i policiji i tužilaštvu za visokotehnološki kriminal da utvrde čija je IP adresa s koje je otvoren ovaj novi nalog s mojim imenom i fotografijom - kaže u telefonskom razgovoru Repac i dodaje da ne poznaje osobu s kojom se navodno "dopisivao".

- Nemam predstave ko bi to mogao da bude, mada mogu da pretpostavim da je taj neko uključen u politički život naše opštine. Međutim, za mene je mnogo poraznije što je cela priča objavljena, a da me niko iz tih medija nije pozvao barem telefonom i pitao imam li šta da kažem ili ne.

Međutim, nisu "Vesti" bile jedine koje su pozvale opštinu Plandište. To su učinila i neka boračka udruženja, ogorčena onim što su pročitala u novinama. Prvi je to učinio Mile Miloševiće, predsednik Srpskih ratnih veterana Srbije.

- Želeo sam da iz prve ruke čujem šta je po sredi jer niko nema prava da se prema srpskim ratnim veteranima ponaša kako ne dolikuje. Predsednik opštine tvrdi da je reč o lažnom nalogu, a mi smo uveliko u potrazi za tim veteranom Ivanom Lazarevićem. Međutim, niko za njega nije čuo - kaže Milošević.

 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online