Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 05.12.2017.
11:39
blic.rs A

U decembru nekoliko ledenih dana, a da li će biti snega za Novu godinu?

I u novogodišnjoj noći, po svemu sudeći, možemo očekivati sneg, bar tako pokazuje dugoročna prognoza Republičkog hidrometerološkog zavoda. U danima oko Nove godine smenjivaće se kiša, susnežica i sneg, a temperatura neće ići ispod nule.

Tanjug
Zima će biti znatno blaža u odnosu na prošlu godinu

Očekuje se da će ovaj decembar biti topliji u odnosu na temperature koja se očekuje za ovo doba godine. Srednja decembarska temperatura biće od 2 do 5 stepeni, a na planinama od -2 do -1 stepen.

Oko Nove godine, tačnije od 27. decembra počeće da pada prvo kiša, kasnije će preći u sneg, i formiraće se snežni pokrivač. Sneg će, prema prognozi, padati i 30, kao i 31 decembra.

Nacionalni sektor za klimatske promene RHMZ napravio je ranu najavu kakav nas decembar očekuje. Prema njihovoj prognozi, u celoj Srbiji očekuje se topao decembar.

Broj mraznih dana, kada minimalna temperatura bude ispod nule, u decembru u nižim predelima biće u intrervalu od 14 do 20 dana, dok se na planinama očekuje da broj mraznih dana bude veći, tačnije od 19 do 25 dana.

U decembru možemo očekivati i ledene dane, kada je temperatura i tokom čitavog dana u minusu, i to od 3 do 6 ledenih dana, a na planinama od 9 do 14 dana.

Meteorolog Nedlejko Todorović, objašnjava da će vreme u decembar biti promenjivo.

- Vreme u decembru će biti čas suvo i toplije, čas hladno sa kišom i snegom. U hladnim danima biće temperatura oko nule. Prvo će počinjati da pada kiša, pa sneg. Onda će se zadržati nekoliko dana hladno. Nakon toga će dolaziti topliji period. U tim danima možemo očekivati da će temperatura biti u intervalu od 7 do 12 stepeni Celzijusa. I tako će se vreme smenjivati čitavog decembra - kaže Todorović.

Debeli minus koji nas je zatekao prošle zime ne bi trebalo da se ponovi u predstojećoj sezoni. Prema najavi Nacionalnog klimatskog centra RHMZ ova zima će biti blaga. Očekuje se da će biti od 30 do 60 mraznih dana u nižim predelima, a na planinama od 60 do 80 dana. Međutim, broj ledenih dana ove zime neće biti veliki.

Po prognozi možemo očekivati samo 8 do 15 ledenih dana tokom ove zime i to u nižim predelima, a na planinama od 25 do 45 ledenih dana. Procenjuje se da će biti od 32 do 40 dana sa padavinama, dok će na planinama biti i do 50 dana.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online