Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 02.12.2017.
19:51
Vestionline, Tanjug A

Dačić odbrusio Kolindi: Napadate Srbiju, a da li se sećate šta je Butros Gali napisao '94?!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačića nazvao je neverovatno licemernim komentare hrvatskih zvaničnika povodom poslednje presude Haškog tribunala i poručio da bi Hrvatska trebalo da se suoči sa prošlošću, a ne da napada Srbiju povodom njihovih sukoba sa Bošnjacima.

Tanjug
Bolje bi bilo da se Hrvatska suoči sa prošlošću: Ivica Dačić

- Neverovatna je količina licemerja koju pokazuju hrvatski zvaničnici povodom poslednje presude Haškog tribunala, pa tako i danas hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović ponovo brutalno napada Srbiju povodom presude koja govori o agresiji Hrvatske na Bosnu i Hercegovinu i zločinima Hrvata protiv Bošnjaka - ocenio je Dačić u izjavi za Tanjug.

On je upitao kakve Srbi imaju veze sa sukobima Hrvata i Bošnjaka, i o kakvoj takozvanoj "velikosrpskoj agresiji" govori hrvatska predsednica kad su jos devedesetih godina u Savetu bezbednosti raspravljali o tom pitanju.

Dačić podseća da se u pismu tadašnjeg generalnog sekretara UN-a Butrosa Galija Savetu bezbednosti od 1. februara 1994. godine kaze: "Prema podacima koje su potvrdili članovi UNPROFOR-a elementi (snage i oprema) sledećih jedinica hrvatske vojske se zaista nalaze u centralnoj i južnoj BiH: Prva gardijska brigada, Druga gardijska brigada, Peta gardijska brigada, Sedma gardijska brigada, 114. brigada, 116. brigada i snage specijalne vojne policije. Materijal obuhvata tešku artiljeriju i višecevne minske bacače."

Takođe navodi da je, posle 3333. sednice Saveta bezbednosti UN održane 3. februara 1994. godine, predsednik Saveta  u ime Saveta saopštio: "Savet bezbednosti je duboko zabrinut zbog činjenice da je Republika Hrvatska elemente Hrvatske vojske rasporedila, zajedno sa teškom vojnom opremom, u centralnim i južnim delovima BIH".

Dačić navodi i da je Savet bezbednosti snažno osudio Republiku Hrvatsku zbog ovog "ozbiljnog i neprijateljskog akta protiv jedne države članice UN. Savet bezbednosti zahteva da Republika Hrvatska smesta povuče sve elemente Hrvatske vojske, zajedno sa vojnom opremom, i da u potpunosti poštuje teritorijalni integritet BIH."

- Kao što Hrvatska često poručuje Srbiji, potrebno je da se Hrvatska suoči sa prošlošću, a ponajmanje joj treba da napada Srbiju povodom njihovih sukoba sa Bošnjacima. Osim ako joj Srbi nisu krivi za sve. Što je u iskrivljenom umu moguće - zaključio je Dačić.
 

POVEZANE VESTI

Nedelja 03.12.2017. 00:19
Hrvatska je izgubila sponzora, dize se zavjesa, skida se maska. Bit ce da su sad drugi dobili zastitu, interes je prevladao. To je pokazalo da se ne moze vjerovati nikom, sve je prolazno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online