Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 24.11.2017.
22:10
Vestionline, Tanjug A

Radulovic optužio Jankovića i DS da su pravili paralelni DB

Predsednik Dosta je bilo Saša Radulović je, nakon polemike na Tviteru sa liderom Pokreta slobodnih građana Sašom Jankovićem, objavio saopštenje u kojem je optužio Jankovića da je zajedno sa Demokratskom strankom još od 2004. gradio paralelnu službu bezbednosti.

A. Čukić
Janković ga pozvao na satanak: Saša Radulović

U pismu pod naslovom "Moji susreti sa Sašom Jankovićem" na zvaničnom sajtu Dosta je bilo, Radulović tvrdi da ga je u januaru 2014. godine, dok je još bio ministar privrede, a u javnosti se spekulisalo da se sprema da podnese ostavku, "telefonom pozvao Saša Janković, koji je u to vreme bio zaštitnik građana, i rekao mu da bi dobro bilo da se vide".

Lider Dosta je bilo navodi da je sastanak održan  u njegovom kabinetu u Ministarstvu privrede. 

"Janković mi je rekao da zna da razmišljam o podnošenju ostavke i da bi bilo dobro da o tome dobro razmislim. Ispričao mi je priču o tome kako je Demokratska stranka 2004. godine krenula u izgradnju paralelne službe bezbednosti, u stvari aparata za praćenje i prisluškivanje, i da je ta služba sada jača, modernija i bolje opremljena od državne i onda kazao: 'Mi mislimo da ne bi trebalo da podnosiš ostavku na mesto ministra privrede, već da sačekaš'. Govorio je o tome da treba da se steknu bezbednosni i drugi uslovi i da je do tada bolje da ostanem unutra. Bio sam zatečen ovim, odgovorio sam neodređeno i tu se razgovor završio", objavio je Radulović.

On dodaje da je nakon toga "razgovarao sa svojim najužim timom u Ministarstvu privrede i da su svi bili iznenađeni".

"Znali smo za rad Mikija Rakića, znali smo i za metode službi koje kroje celu političku scenu u Srbiji od nastanka višestranačja, znali smo da vam na razgovore uvek šalju prijatelje sa prijateljskim savetima, ali niko od nas ovo nije očekivao. Sašu Jankovića inače znam od 2011. godine, kada sam pokušavao da napravim tim koji bi podržao Vericu Barać na izborima za predsednika Srbije. Nakon tog dana, o ovom za nas bizarnom sastanku, nismo više razgovarali".

Nekoliko dana nakon ostavke me je telefonom pozvao Saša Janković, bio je veoma ljut i pitao me je: "Zar se nismo dogovorili?" Odgovorio sam: - Naravno da nismo. Ja sam te saslušao šta si imao da kažeš. Odluka je samo moja". Nikada više nismo pričali o ovome", piše Radulović.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online