Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 23.11.2017.
14:44
Danas A

Izgubio posao jer nije hteo da pređe u SNS

Goran Petrović, odbornik Narodne stranke iz Trstenika, dobio je otkaz u Javnom preduzeću za uređivanje građevinskog zemljišta, jer je odbio da pređe u tabor SNS-a i postane odbornik vladajuće većine u Trsteniku.

Facebook/Narodna stranka Trstenik
Goran Petrović, odbornik Narodne stranke iz Trstenika

Situacija u Srbiji je "rat do istrebljenja"

Posle nekoliko meseci pretnji i ucena, Petroviću je prekjuče uručeno rešenje o otkazu, uz obrazloženje da je tehnološku višak, iako u preduzeću nije pravljena sistematizacija rada.

- Direktor me je prošle godine pozvao na razgovor i "posavetovao" da idem kod predsednika opštine, kako bih promenio odborničke boje, odnosno prešao u SNS. To sam odbio i nakon toga su me prebacivali na niža radna mesta da bi sve rezultiralo otkazom koji mi je bez najave i objašnjenja prekjuče uručen - kaže Petrović za Danas.

Političku situaciju u Trsteniku, a i u Srbiji uopšte, vidi kao "rat do istrebljenja".

- Ako ne mislite kao SNS, ako ne radite ono što vam oni kažu, uništiće vas. Oni su kao Gestapo, ali odbijam da se povinujem njihovim pravilima i ucenama - kaže naš sagovornik, koji je ostao bez posla posle više od decenije rada u trsteničkom javnom preduzeću, gde je bio na jednoj od rukovodećih pozicija.

Sa druge strane, direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Zoran Radosavljević negira za Danas da je Petrović dobio otkaz jer nije želeo da pređe u SNS, niti da je on lobirao za njegov prelazak.

- Goran Petrović je godinama unazad bio šef sektora za mehanizaciju. U decembru prošle godine, usled reorganizacije preduzeća, ta mehanizacija je data drugom preduzeću na dalje korišćenje. Internim konkursom, radnici koji su radili na mehanizaciji su prešli u to drugo preduzeće. Nije postojala potreba da zajedno sa njima pređe i Petrović. On je potom raspoređen na mesto koordinatora naplate u parking servisu - priča Radosavljević.

Od gubitka posla do hapšenja...

On dodaje da je parking servis godinama poslovao sa gubitkom, pa je bilo neophodno izvršiti i njegovu reorganizaciju. Kako bi se smanjili gubici, ukinuta su neka radna mesta, među kojima je i ono na kojem je bio angažovan Petrović.

Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke u Trsteniku, potvrđuje za Danas da je Goran Petrović više meseci bio ucenjivan da pređe u SNS od strane direktora Radosavljevića. On nije želeo da pristane na ucene i na kraju je dobio otkaz. List Danas je već pisao o tome da Petrovića ucenjuju kao odbornika, ali je Radosavljević to demantovao.

- Ispostavilo se, ipak, da je pisanje tačno. To je, nažalost, način borbe članova i funkcionera SNS-a sa političkim neistomišljenicima. Oni ne prezaju čak ni od hapšenja. Tako je u "spektakularnoj" policijskoj akciji pre nekoliko dana uhapšena Julija Jovanović bez ikakvog osnova, što je bila udarna vest na TV Trstenik i ostalim glasilima u opštini. Međutim, juče je puštena, jer nije bilo osnova za njeno zadržavanje, a to nijedan lokalni medij nije objavio - kaže on.

Igraju se ljudskim životima...

On dodaje da je Juliji takođe prećeno otkazom u istom JP, ukoliko ne pređe u tabor SNS-a.

- Preti se ne samo zaposlenima u javnom sektoru, već i onima u privatnim preduzećima. Ukoliko njihovi radnici ne budu sigurni glasači, SNS da će im poslati inspekcije. Ljudi koji drže privatne firme su primorani da teraju svoje radnike da glasaju za naprednjake - ističe Aleksić.

U javnom sektoru su, dodaje, pretnje još brutalnije, od gubitka posla do hapšenja.

- Uterujući strah, igrajući se ljudskim životima i sudbinama, SNS pokušava da napravi rezultat koji im je potreban. Zloupotrebljavaju institucije sistema koje su prethodno potpuno razorili. To nije slučaj samo u Trsteniku, to se događa u celoj Srbiji - naglašava Aleksić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online