Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 09.11.2017.
17:11
Vestionline A

Tadić: Zorana Mihajlović iz nekompetentnog stručnjaka za građevinu u stručnjaka za Kosovo?

Povodom jucerasnje izjave ministarke Zorane Mihajlovic, javio se i Boris Tadić. Saopštenje bivšeg predsednika Republike Srbije prenosimo u celosti.

A. Čukić
Boris Tadić "odbrusio" onima na vlasti u Srbiji

"Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, samozvani energetski ekspert poznat po apsolutnoj nekompetentnosti za građevinarstvo, rešila  je ovih dana da postane i stručnjak za kosovsku politiku.

Međutim, uspela je i ovaj put da pokaže samo da je, kao i drugi naprednjaci i njihov ljubljeni firer, ekspert jedino za besomučno laganje. U svojim bezočnim lažima i izvrtanju istine naprednjaci očigledno slede Gebelsov nauk, ali i on bi im pozavideo na nivou potpunog ignorisanja istine.

Umesto da Zorana Mihajlović iznosi neistine o tome šta sam ja radio tokom protesta povodom proglašenja nezavisnosti Kosova, neka kaže istinu šta je tu noć radio Aleksandar Vučić i kako su se potpisnici Briselskog sporazuma tu noć borili za Kosovo?

Dakle, u noći kada su njene današnje vođe organizovale masovne nasilničke proteste u Beogradu nisam se za položaj Kosova borio ugrožavajući bezbednost i živote naših građana i paleći strane ambasade, već sam otišao na hitan razgovor sa predsednikom Rumunije koji je u tom trenutku koordinisao aktivnosti država koje su odbile da priznaju nezavisnost Kosova.

Nakon par sati vratio sam se u Beograd, u toku protesta, i preko Saveta za nacionalnu bezbednost dao nalog za aktiviranje PTJ u svrhu zaštite naših građana i stranih ambasada. Podsećam Zoranu Mihajlović da je tokom mog sastanka u Ruminiji Koštunica u dogovoru sa njenim vođama povukao bezbednosne snage dozvoljavajući neometano nasilje.

Danas oni koji su se na taj način borili ne za Kosovo, već za najjeftinije političke poene lažnog patriotizma, govore o mom 'bežanju'. Oni koji su kosovski problem instrumentalizovali u svrhu najgore demagogije koju su bili spremni da plate i životima naših građana i urušavanjem međunarodne pozicije Srbije, a koji su potom zarad opstanka na vlasti predali i one srpske interese koji su mogli biti zaštićeni, govore o odgovornosti bivše vlasti.

Oni koji pozivom na lažni dijalog pokazuju da nemaju hrabrosti ni da stanu iza svojih dela, govore o kukavičluku opozicije. 

Nije bivša vlast, koja je predmet brutalnih naprednjačkih obmana evo već i pola decenije nakon silaska sa vlasti, lagala građane o Kosovu, predavala ono što nismo izgubili ni u ratu pod vođstvom Vučićeve tadašnje stranke, niti bežala od odgovornosti za rešavanje tog problema.

Nismo ni ulazili u vlast na Kosovu sa čovekom optuženim za brutalne ratne zločine, iako smo i mi imali takve pritike velikih sila i idnetičan zahtev. Nismo ni prihvatili sporazum kojim Srbija prihvata pravni sistem nezavisnog Kosova i na severu gde je postojala srpska jurisdikcija do dolaska Vučića, Zorane Mihajlović i naprednjaka na vlast.

Nismo ni omogućavala onima koji su palili Jarinje tokom pregovora o rešavanju tog problema, nasleđenog upravo od ovog režima, da pljačkaši ostvaruju basnoslovne zarade u gradnji puteva, čime se potapaju naša velika građevinska preduzeća i uništava razvoj, a stvara nova generacija naprednjačkih tajkuna.

E baš to je jedina veza ministarke Zorane Mihajlović sa Kosovom, koja tokom svog mandata nije otvorila skoro nijedan novi infrastrukturni projekat, već parazitira nad delom bivše vlasti. Rezultat njenog rada je samo  učestvovanje u medijskom grabljenju slave za posao za koji nema nikakve zasluge, a posledica njenog rada je omogućavanje tajkunizacije naprednjaka,  kojima je to ustvari i jedina misija." 
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online