Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 26.10.2017.
18:21
Danas A

Pridružio se Jankoviću, ostao bez posla, Palma ga zvao telefonom...

Nakon što je 17. oktobra pristupio Pokretu slobodnih građana, Miti Arsiću iz Jagodine se život promenio iz korena.

Facebook/Mita Arsić
Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković i Mita Arsić

Otac jedan od osnivača Jedinstvene Srbije: Sin me izdao

Za samo nekoliko dana, otac ga se odrekao putem Fejsbuka, jagodinska policija mu je zakucala na vrata i izgubio je posao trenera u školici koju je vodio više od deset godina. Na neobičan slučaj "Mite iz Jagodine" prvi je ukazao glumac Sergej Trifunović na mitingu PSG 20. oktobra u Beogradu, a neobičnu priču potvrdio je i sam Arsić.

- Moj otac je jedan od osnivača Jedinstvene Srbije i moj čin je doživeo kao izdaju. Nije me se baš odrekao, ali je napisao da sam mu zabo nož u leđa i prekinuo svaki kontakt sa mnom - priča Mita. Zaposlen je u jagodinskoj Gradskoj upravi i kaže da u proteklih nedelju dana proživljava svojevrsnu paranoju.

- Nikada nisam bio u politici, za razliku od mog oca. Sa Draganom Markovićem Palmom sam imao korektne odnose, ali kada sam odlučio da uđem u politiku i to u Pokret slobodnih građana, sve se srušilo - kaže Arsić. Usledili su pozivi telefonom, uznemiravanja, pretnje hapšenjem. Kada je to javno objavio na Fejsbuku, Palma ga je pozvao telefonom i rekao da bi trebalo "da spuste loptu". Ipak, napadi su nastavljeni.

- Prošlog petka izbačen sam iz dečijeg vrtića gde treniram dečicu više od deset godina. Oko 150 mališana ostalo je bez trenera, pod izgovorom da je reč o reorganizaciji rada i da za mene nema više mesta. Kroz moju školicu sporta dosad je prošlo više od 2.000 dece - naglašava Arsić.

Posao u Gradskoj upravi još nije izgubio, ali su iznenada počeli da upisuju vreme njegovih dolazaka, izlazaka...

- Podršku Pokreta nisam tražio, ali je Sergej Trifunović čuo za moj slučaj i pomenuo ga na mitingu PSG u Beogradu, na čemu sam mu jako zahvalan. Neću odustati od svojih političkih uverenja, iako ne znam šta sve mogu da očekujem. Napadi ne dolaze samo od Jedinstvene Srbije, već pre svega od vladajuće stranke, s obzirom na to da su u koaliciji. Živimo u Srbiji i, nažalost, takve stvari su ovde postale normalne - kaže Arsić.

Proslavljeni glumac Sergej Trifunović kaže za Danas da se divi Mitinoj hrabrosti i da njegova poruka - izađite iz svojih ljuštura, treba da bude primer svima.

- Jedan Mita Arsić iz Jagodine, gde je Palma ultimativni gospodar svega, "drznuo" se da razmišlja drugačije i da se priključi drugoj političkoj opciji. To se zove integritet, dostojanstvo, ljudskost. Tiranske i fašističke poteze lokalnih i drugih vlasti ne mogu da komentarišem. Pitam se samo koja je granica, jer ipak, nije ovo '93. Neće im to večno trajati - kaže Trifunović. On poručuje svim građanima da se ugledaju na Mitu i da "izađu iz svojih ljuštura".

Član Predsedništva PSG Srđan Škoro kaže za Danas da su pritisci vladajuće stranke na političke neistomišljenike posebno izraženi u manjim sredinama gde se vidi sva bahatost aktuelne vlasti.

- Nezaposlenost je ogromna a strah od gubitka posla u tim sredinama je ravan pretnji smrću. Ljudi su uplašeni, a članstvo PSG ima posebne probleme jer je vlast naš Pokret označila kao glavnog neprijatelja. Sa približavanjem izbora ti pritisci će se samo pojačati. Računamo s tim i nastavljamo borbu za smenu nepodnošljive vlasti - ističe Škoro.

Mita Arsić je osnivač i predsednik humanitarnog udruženja "Srce Srbije", a u sali u kojoj je držao treninge deci pokrenuo je i besplatnu akciju "Sport za siromašne" koja je imala veliki odziv među Jagodincima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online