Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 11.10.2017.
12:44
B. M. - Vesti A

Anketa "Vesti": Da li Srbiji trebaju ruski "migovi"?

Posle skoro godinu dana najava šest ruskih MiG-ova, dva su u delovima dopremljena u Srbiju. Na vojni aerodrom Batajnica, sa njima su, kako prenose mediji, stigli i ruski tehničari koji će sa kolegama iz Srbije raditi na sklapanju aviona. Kako naši zemljaci u inostranstvu gledaju na ovu vest pitali smo ih u našoj anketi.

Jovica Stevanović
Minhen, Nemačka

- Srbiji treba što više dobrog naoružanja, pa i još tih ruskih aviona, jer treba se zaštititi od mogućih napada iz vazduha i sa kopna. S tim naoružanjem sigurna je i država, ali i narod u njoj. Svi oni koji bi pokušali napasti Srbiju tako naoružanu, dobro će razmisliti pre nego se odluče na takav korak. Da bi se izbegao rat, treba da se pokuša dogovorom rešiti problem, ali ako to ne ide, onda treba biti spreman i za rat.

Slavko Ljubišić
Garhing, Nemačka

- Treba Srbija da se naoruža kvalitetnim oružjem, jer tada je država jaka i ne može baš svako da je napadne. Ko bi to pokušao mora znati da neće dobro proći ako država ima dobro oružje. Uverio sam se i lično za vreme NATO bombardovanja Srbije šta znači imati ili nemati kvalitetno naoružanje. To je važno i za moral naroda i vojske, ali i osećaj sigurnosti u svojoj državi.

Đura Ćetković
Fotnenli Oroz, Francuska

- Naravno da trebaju. Svaka zemlja treba da gradi svoju odbranu, a ne da je razrađuje što smo, nažalost, već uspešno uradili, pa, eto, dođe vreme i da se ozdravi.

Vesna Savović
Sans, Francuska

- Ma, ne znam. Uh! Treba se štititi, ali, ne daj bože, štititi se od rata. Dosta smo mi propatili. Najbolja je zaštita prijateljstvo sa svim zemljama. Ne praviti neprijatelje, a i ako postoje, naći način da se problemi mirnim putem reše. Nikakav i nikad rat, samo i uvek mir.

Ljubiša Stevanović
Beč, Austrija

- Zašto ne bismo imali "migove". Smatram da imamo pravo da budemo bezbedni u našoj zemlji i neophodni su i radi zastrašivanja eventualnih neprijatelja.
 

Dragan Nikolić
Beč, Austrija

- Jesam za to da imamo "migove". Međutim, ujedno i nisam jer nam braća Rusi daju nešto što je njima višak, i ujedno sebi obezbeđuju posao zbog remonta aviona, koji su dotrajali.

Slađan Selaković
Cirih, Švajcarska

- Mislim da je to pogrešna investicija. Kome sada još treba rat na našem napaćenom Balkanu. Nama trebaju ljudi koji će voditi Srbiju u nekom drugom pravcu, a ne u pogrešnom, kao što je kupovina "migova". Sigurno da ih nismo džabe dobili.

Dragan Istodorović
Volishofen, Švajcarska

- Mislim da su nam potrebni ruski "migovi", prvenstveno zbog bezbednosti naše države. S time ćemo ujedno i omasoviti i modernizovati naše ratno vazduhoplovstvo desetkovano u NATO bombardovanju.
 

Sreda 11.10.2017. 21:19
Dok nisu stigli:zašto nisu stigli.Sad kad su stigli:šta će nam.E prevršila dara meru.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online