Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 05.10.2017.
13:04
Insajder A

Porodice gardista: Vučić nam je rekao da su parafinske rukavice podmetnute (VIDEO)

Danas se navršava 13 godina od kada su gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović poginuli u vojnom objektu Karaš u Topčideru, gde su bili na straži. Tadašnji premijer, sadašnji predsednik Aleksandar Vučić, rekao je na sastanku u decembru s porodicama ubijenih gardista da su vojnicima parafinske rukavice bile podmetnute, izjavio je pravni zastupnik porodica ubijenih gardista advokat Predrag Savić.

youtube.com/ruzmarinx
 

On kaže da nema pravo više da ćuti i da zato otkriva saznanja koji su im saopštena.

- Tadašnji premijer Vučić porodicama je rekao da je prekinut zavet ćutanja, da je jedan visoki vojni oficir progovorio i rekao da su parafinske rukavice bile podmetnute dvojci ubijenih gardista - tvrdi Savić.

Advokat nije mogao da precizira o kom visokom vojnom funkcioneru je reč, s obzirom na to da im "to nikada nije rečeno".

- Vojna istraga je bila apsolutno režirani događaj sa ciljem da se unište dokazi a ne da se otkriju ubice. Tužilaštvo je to koje ovde ne radi - kaže Savić.

Zastupnik porodica precizirao je da im je nove detalje iz istrage tadašnji premijer Vučić saopštio na sastanku 8. decembra kome su uz porodice i njihove zastupnike prisustvovali i pojedini ministri. Podmetnute parafinske rukavice su, prema Savićevim rečima, bile jedini trag koji je navodio na ubistvo i samoubistvo gardista.

Roditelji: Zahtevamo da nas prime Vučić i Brnabić

Roditelji ubijenih gardista kažu da je od ubistva prošlo "13 sramnih godina i za vojsku i za vlasti i za državu" u kojima slučaj nije ispitan. Oni zbog toga zahtevaju da ih ponovo prime premijerka Ana Brnabić i predsednik Aleksandar Vučić i obaveste ih o tome da li se i šta radi.

"Mi smo svoju decu dali državi da služe vojsku, a šta oni rade. Drugi slučajevi se rešavaju, a naš stoji", kaže Petar Milovanović, otac nastradalog gardiste Dražena Milovanovića.

Na trotoaru ispred vojnog objekta "Karaš" porodice i pravni zastupci zapalili su sveće.

On navodi da Tužilaštvo 13 godina nakon ubistva gradista ovaj slučaj još vodi u predistražnoj fazi i to tretirajući ga kao ubistvo i samoubistvo. On očekuje da tužilaštvo konačno donese naredbu za pokretanje istrage protiv NN lica i da se neće ponašati kao da je i dalje u pitanju predistražni postupak.

Pre 13 godina ispred objekta Karaš u kasarni Topčider ubijeni su gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović. Sve ove godine slučaj se povremeno i po potrebi (zlo) upotrebljava, dok istovremeno ne samo da nisu kažnjeni krivci već istraga nije ni pokrenuta, odnosno slučaj je i dalje u fazi predistrage. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online