Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 04.10.2017.
00:44
D. Dekić - Vesti A

Nagrađen za progon novinara

Glas protiv imenovanja Nebojše Krstića, bivšeg savetnika za medije nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, za člana Upravnog odbora RTS-a podiglo je Udruženje novinara Srbije. Predsednik UNS-a Vladimir Radomirović za "Vesti" kaže da je Krstić bio jedan od kreatora progona novinara.

A. Čukić
Nebojša Krstić

- Zbog medijske slike iz vremena dok je bio savetnik za medije šefa države, Nebojša Krstić nije zaslužio nijednu javnu funkciju, a naročito ne u RTS-u - prokomentarisao je naš sagovornik.

UNS od Regulatornog tela za elektronske medije (REM), koje je izabralo Krstića, traži da obelodani kriterijume za taj izbor.

- Krstić je bio savetnik za medije predsednika Srbije u vreme drakonskih izmena Zakona o javnom informisanju, kada su novinari koji su kritički pisali o vlasti otpuštani bez mogućnosti da posao nađu u bilo kom javnom glasilu, a mediji bili izloženi drastičnoj cenzuri. Da li su to kvalifikacije kojima je Nebojša Krstić zaslužio mesto u UO RTS-a i da li to telo izborom Krstića šalje poruku da će svaka zloupotreba javne funkcije biti nagrađena - zapitali su iz UNS-a, dok je Krstić putem Tvitera uzvratio pitanjem: "O kakvoj se zloupotrebi javne funkcije radi?"
Radomirović kaže da je Krstić kao savetnik šefa države znao da upadne u razgovor novinara sa Tadićem.

- Odgovarao je na pitanja umesto predsednika, zahtevao objavljivanje intervjua koji je on skraćivao i ubacivao druga pitanja - obrazložio je sagovornik "Vesti" Krstićeve "pokušaje cenzure".

Radomirović je istakao i da je predlog o Krstićevom ulasku u UO RTS-a stigao od "javnosti dosad nepoznatog udruženja građana Centar za društvena istraživanja".

Uvek uz vlast

Predsednik UNS-a Vladimir Radomirović rekao je da je Nebojša Krstić očigledno zaslužio pažnju aktuelne vlasti, jer sudeći po tome kako funkcioniše REM, niko ko nema blagoslov vlasti ne bi mogao da uđe u Upravni odbor RTS-a.
A da Nebojša Krstić sprovodi naprednjačku filozofiju, svojevremeno je ocenio i bivši Krstićev šef Boris Tadić, uz napomenu da se s Krstićem razišao 2012. godine. Neki od srpskih medija su Krstića nazivali "počasni Vučićev bot". Krstić je, inače, i čest gost TV Pink, pa su se neki od tviteraša zapitali kako će sada da pomiri prisustvo na dve nacionalne frekvencije.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online