Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 28.09.2017.
11:21
rs.n1info.com A

Janković sa Đilasom ruši Vučića u Beogradu?

Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković izjavio je da je razgovarao sa nekadašnjim gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom i dodao da je za predstojeće beogradske izbore moguća saradnja s njim ako odluči da se vrati u politiku.

Facebook/Saša Janković
Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković

Vučić je put puta rekao da neće biti kandidat za predsednika, ali...

- Đilas je za Pokret jedan od prihvatljivih kandidata za gradonačelnika. Dok je bio gradonačelnik, imali smo ozbiljan konflikt u vezi sa raseljavanjem Roma kad sam bio zaštitnik građana, ali je nakon toga prihvatio standarde i dobro smo sarađivali na tome. Đilas ne mora da pokloni poverenje Pokretu, ali ćutanje više nije časna opcija ni za koga - rekao je Janković za N1.

Odgovarajući na pitanje o spekulacijama da bi beogradski izbori mogli biti održani u decembru, Janković je ocenio da je "nenormalno da ne znamo kad će izbori biti, jer se u Srbiji više ne dešavaju po zakonskim rokovima".

- Najava ništa ne znači, po pravilu je obrnuto. Aleksandar Vučić je pet puta rekao da neće biti kandidat za predsednika, pa je bio. Ne znamo kad će biti izbori, ali vlast i opozicija se slažu u jednom - što pre to bolje - rekao je predsednik Pokreta slobodnih građana.

Sprečiti masovnu izbornu krađu, 6. oktobra 

Prema Jankovićevim rečima, najbitnije je obezbediti da se ne izgubi nijedan glas građana koji hoće da slobodno i pošteno glasaju.

- Drugo, potrebno je sprečiti masovnu izbornu krađu. Nećemo uspeti da sprečimo svaku, ali masovnu moramo. I treće, da kad dođemo na vlast ne bude džaba ste krečili, da ne budemo manje zlo - da osiguramo da ljudi koji dođu na vlast to rade na način zbog kog smo se počeli baviti politikom - kaže on.

Dodaje da će 6. oktobra biti organizovan u Beogradu prvi ozbiljan skup na temu masovne krađe glasova.

- Pozvaćemo sve ljude koji hoće da biraju i koji hoće da budu birani na fer i pošten način da pokažemo da Srbija treba da bira, a ne vlast samu sebe - poručio je Janković.

Saradnja i sa Jeremićem, DS nije neprijatelj

Na pitanje o saradnji sa ostalim strankama, Janković kaže da postoje dve vrste saradnje - tehnička i politička.

- Tehnička saradnja je o izbornim uslovima, a drugo je politička saradnja pitanje sa onima s kojima srodno posmatramo na političke procese. Pitanje kolona je tehnička stvar - objašnjava on.

Iako se gradonačelnik ne bira direktno na izborima, Janković kaže da će imati kandidata jer Beograđani treba da znaju kome će biti poverena ta obaveza, ali da trenutno to nije glavna tema već pitanje kako obezbediti fer uslove za izbore.

Janković kaže da on i Vuk Jeremić nemaju visok stepen političke saglasnosti kad je reč o programima, ali naglašava da posmatraju politiku na sličan način u smislu poštenog načina borbe.

- Imaćemo sigurno saradnju, da li će to biti pre ili posle izbora objavićemo. Udružićemo snage da sklonimo nepodnošljivu vlast u Beogradu. Takođe, sa Demokratskom strankom nije prekinuta svaka saradnja. DS nije neprijatelj, upravo suprotno - rekao je Janković.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.09.2017. 20:26
Ti tako jak,odgovoran -znači sam ne možeš ništa trba ti potštapalo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online