Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 22.09.2017.
10:15
rs.n1info.com A

Georgiev: Vulin se zapetljao kao pile u kučine

Odgovori ministra odbrane Aleksandra Vulina o poreklu 205.000 evra koje je navodno pozajmio od suprugine tetke za kupovinu stana, samo otvaraju nova pitanja i sumnje u vezi sa tim slučajem, ocenili su novinarka KRIK-a Bojana Pavlović i novinar BIRN-a Slobodan Georgiev.

A. Čukić
Aleksandar Vulin

Koliko je puta Vulin išao kod tetke?

Pitanje kako je ministar odbrane Aleksadar Vulin platio stan od 107 kvadrata, za koji je i Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila da ima nejasnoća, i dalje je bez konkretnog odgovora.

Unosio sam devet po devet hiljada evra, izjavio je danas Vulin na pitanje novinarke KRIK-a Bojane Pavlović - kako je u Srbiju dospelo 205.000 evra potrebnih za kupovinu stana, a za koje ministar tvrdi da je pozajmio od suprugine tetke iz Kanade.

Bojana Pavlović kaže da taj odgovor Vulina mora da shvati kao ozbiljnu tvrdnju, s obzirom na to sa koje pozicije dolazi, ali i da joj je sama izjava prilično neverovatna.

Ukoliko je novac koji je pozajmio od suprugine tetke iz Kanade legalan, zašto je unosio devet po devet hiljada "ispod radara", pita se novinarka KRIK-a. Ta izjava, prema njenoj oceni, otvara i neka druga "matematička" pitanja, npr. Koliko puta je trebalo da Vulin ode u Kanadu da bi na taj način uneo 205.000 evra u zemlju, da li je moguće da to učini za tako kratak vremenski period, koliko bi ga to koštalo i da li bi mu se takav aranžman uopšte isplatio?

Novinar BIRN-a Slobodan Georgiev smatra da se Vulin svojim odgovorima "zapetljao kao pile u kučine".

- Nije dovoljno da se tužilaštvo oglasi kao nenadležno. I treba Vulin da da potpuni odgovor - da je imao normalnu argumentaciju, dao bi ga. Mislim da je današnji odgovor novi trag, hajde da vidimo kad si putovao u Kanadu 22 puta, da vidimo karte, pasoš… Ima 1.000 stvari koje možete dalje da terate da bi se stvari isterale na čistac - poručuje Georgiev.

Tužilaštvo služilo za prikrivanje

Kaže i da ima utisak da je Tužilaštvo za organizovani kriminal u ovom slučaju poslužilo kao organ za prikrivanje - umesto da nedvosmisleno pokažu da tu nije bilo krivičnog dela, oni se kriju iza nekih formalnih razloga.

Georgiev kaže da mu "nervozna reakcija" Pokreta socijalista govori mnogo više od bilo koje druge odluke državnih organa.

- Diskreditacijom su pokušali da kažu da se tu neko ne bavi javnim interesom, nego da se neko nameračio na Aleksandra Vulina i hoće da se njime specifično bavi. Kako su okarakterisali Stevana Dojčinovića je nešto što će vrlo teško moći da se ukloni. Ne znam kako može da se ukloni takav napad na novinare - ističe on.

Georgiev smatra da bi na saopštenja Pokreta socijalista trebalo da reaguju i predsednica Vlade Ana Brnabić i predsednik Repulbike i bivši premijer Aleksandar Vučić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online