Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 20.09.2017.
11:56
Tanjug A

Oglasio se i Vulin: Mogao sam da kažem da mi je stan dao i Željko Mitrović

Ministar odbrane Aleksandar Vulin odbacio je danas optužbe Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) da je novac za kupovinu stana u Beogradu nelegalno stekao i rekao da mu je pri kupovini pomogla porodica njegove supruge.

N. Durović
Stan dobio od ženine tetke: Aleksandar Vulin

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije objavila je ranije da ministar odbrane Aleksandar Vulin ne može da dokaže poreklo više od 200.000 evra kojima je kupio stan.

Agenciji za borbu protiv korupcije dao je, kako navode, neuverljivo objašnjenje da je novac pozajmio od suprugine tetke iz Kanade. 

Prema njihovim navodima, zbog sumnje da je počinio krivično delo, Agencija je podnela prijavu protiv Vulina Tužilaštvu, koje je dve godine kasnije obustavilo postupak.  

Vulin je za televiziju Pink rekao da je Tužilaštvo za organizovani kriminal odbacilo prijavu Agencije za borbu protv korupcije protiv njega, i ne samo to, već je i tražilo od drugog tužilaštva da to proveri još jednom, i pokazalo se, naveo je ministar, da je sve u redu. 

Uprkos presudi Tužilaštva, kaže Vulin, krenulo se u kampanju protiv njega, sa optužbama da "lažu" i on i Tužilaštvo.

- Poslednje dve godine, na svakih tri ili šest meseci, ova priča se ponovo otvara - rekao je Vulin i dodao da je taj stan kupio pre šest godina, kad je bio narodni poslanik, a ne ministar odbrane, te da mu je u tome pomogla porodica njegove supruge. 

On je rekao i da je mogao, da je hteo, da Agenciji za borbu protiv korupcije kaže kako mu je stan "dao" vlasnik Pinka Željko Mitrović koji je njegov dvostruki venčani kum. Umesto toga, kaže ministar odbrane, rekao je istinu, "jer je ona takva kakva jeste".

- Sve što sam zaradio u životu, može da se svede u 53,5 kvadrata u Beogradu i ne mislim da je to malo - rekao je Vulin.

KRIK, kaže Vulin, nema novinarsku, već "političku agendu" i zato insistira na optužbama protiv njega. 

Svako ima pravo da radi u skladu sa svojim političkim stavovima, smatra kaže ministar odbrane, ali KRIK nije neutralan niti se se bave istraživačkim novinarstvom kao što to tvrdi. 

- Da ste neutralni, ne biste se tako ponašali, već biste rekli nadležni organi su rekli da je sve čisto i tu nema komentara - smatra Vulin.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online