Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.09.2017.
00:11
J. Arsenović - Vesti A

"Narkoman" protiv tetke iz Kanade

Poznato je da je tetka omiljena rođaka kod Srba. Ćuška vam džeparac kada vam ga roditelji uskraćuju, korisna je i za izbegavanje opasnih situacija (čuveno "samo tetki da odnesem lek" iz Balkan ekspresa ), ali u poslednje vreme tetka je dobar izgovor da političari odbrane svoju imovinsku kartu. Još ako je iz bogate i daleke Kanade.

A. Čukić
Zlatna tetka kupila stan: Aleksandar Vulin

U pokušaju da objasni odakle mu 244.620 evra za kupovinu stana od 107 kvadrata u Beogradu, ministar odbrane Aleksandar Vulin pozvao se na supruginu tetku iz Kanade koja im je, kako tvrdi ovaj levičar, pozajmila nedostajeću sumu novca (205.000 evra) za kupovinu stana u beogadskom naselju Zvezdara.

Upornost novinara Mreže za istraživanje kriminala i korupcije KRIK da se istraje na razotkrivanju Vulinove imovinske karte, njegov Pokret socijalista iskoristio je da se ostrvi najgorim optužbama na novinare i urednika pomenute istraživačke mreže Stevana Dojčinovića.

"Nije tajna da je Dojčinović plaćen iz inostranstva za svaki tekst kojim napada Vulina, a nije tajna ni da uzima narkotike. Ako hoće da nas demantuje, tražimo da izađe sa svim računima, a posebno da se podvrgne testu na droge" samo je deo tih optužbi, da bi se na kraju poentiralo da svako ko kritikuje ili sumnja u poštenje dotičnog ministra radi protiv države Srbije!

"Ovo je još jedan pokušaj da se baš svako ko radi za interes Srbije kriminalizuje. Zašto Dojčinović ne kaže otvoreno da mu, u stvari, smeta Vulinova lojalnost i odanost Srbiji?
To je nešto što vlasnik KRIK-a, na žalost, ne poseduje i on to ne prašta. Svaki neprijatelj Srbije je njegov prijatelj i baš svakog ko Srbiju voli i ko se za nju bori, Dojčinović neizmerno mrzi", saopštava Pokret socijalista.

Medija centar Beograd
Sledi tužba: Stevan Dojčinović

Pokloni na sve strane

U KRIK-u ističu da ministar nije ponudio nijedan dokaz za svoje tvrdnje, da nema uplate sporne sume novca na njegovom ili računu njegove supruge, niti kako je taj novac unet u Srbiju. Takođe nema ni dokaza da je ministar isplatio stan u celosti. Prilikom kupovine stana, Vulinovi su kupili i parking mesto, ali to nisu prijavili Agenciji.
Na drugoj strani, Vulinovi drugovi iz Pokreta socijalista saopštavaju da je "Imovina Aleksandra Vulina stečena radom i trudom svih članova porodice Vulin".
Jednosoban stan u Novom Sadu koji je Vulin ranije posedovao, inače, poklonila mu 2010. je sudija Olgica MIlošević. Nije ustanovljeno da li mu i ona dođe - tetka.

Biti novinar istraživač u Srbiji nije lako, uverili su se novinari Krika i kada je tabloid blizak vlastima objavljivao najvulgarnije optužbe na račun Dojčinovića i kada je provaljen stan njihove novinarke Dragane Pećo.

- Ovo je nešto najbrutalnije i najvurgarnije izrečeno na naš račun do sada. Ovde sada imamo slučaj da nas napada stranka ministra odbrane i to je ozbiljnije od onoga kada smo bili meta "Informera". Osećam se kao da je država protiv mene i da je pitanje vremena kada će neko da nas napadne, jer vlast pravi atmosferu linča, iznoseći najgore laži, da smo sadomazohisti, strani plaćenici, narkomani, neprijatelji Srbije. Novinari istraživači bi trebalo da budu partneri državi, a ne neprijatelji, ako je državi stalo do borbe protiv korupcije i kriminala - kaže za "Vesti" Stevan Dojčinović.

BIA radi punom parom

Stevan Dojčinović kaže da iza većine napada na KRIK i njegove novinare stoji država.
- Za neke sigurno znamo, kao u slučaju kada je "Informer objavljivao tekstove o meni da je iza toga stojala BIA. Znamo da smo bili pod nadzorom ove službe, a verujemo i da smo još uvek. Za upad u stan naše koleginice takođe sumnjam da država stoji iza toga, ali još nemamo konkretne dokaze - kaže Dojčinović.

I dok urednik KRIK sa advokatima radi na tužbi, najverovatnije protiv odgovornih u Pokretu socijalista, s obzirom da se njihov lider nije potpisao ispod citiranog saopštenja, ceo slučaj oko Vulinove imovine i ključnog pitanja - odakle novac za kupovinu novog stanja u beogradskom naselju Zvezdara, stavljen je ad akta.

Naime, postupak protiv Vulina pokrenut je 2015, nakon što je Agencija za borbu protiv korupcije izrazila sumnju da je počinio dva krivična dela - zloupotrebu službenog položaja i primanje mita.

Nakon kontrole imovine i prihoda, Agencija je sastavila izveštaj i dostavila ga Tužilaštvu za organizovani kriminal. Tužilaštvo se Kriku se prvo žalilo da je policija odbila da ispita navode izveštaja, da bi samo mesec dana kasnije okončalo postupak, zaključivši da nema dokaza da je Vulin pri kupovini nekretnine počinio dela iz oblasti organizovanog kriminala.

Prvo osnovno tužilaštvo je prošle nedelje odbacilo krivičnu prijavu protiv ministra odbrane, proveravajući samo da li je Vulin prijavio kupovinu stana Agenciji za borbu protiv korupcije.

A pošto jeste, njih nije zanimao odgovor na ključno pitanje: odakle novci, ministre?
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online