Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 10.09.2017.
18:11
J. Arsenović - Vesti A

Zarada na tuđoj nesreći u rijalitiju TV Pink: Dete gurnuli u jazbinu

Javno ranjavanje pameti! U ovoj kratkoj rečenici sociologa Ratka Božovića sadržana je najbolja ocena medijske slike u Srbiji, "obogaćene" novim rijalitijem u kome se posle uvođenja mladunčeta majmuna, prošetala i šestogodišnja devojica, ćerka ubijene pevačice Jelene Marjanović.

N. Đurović
Dete ostavio kod kuće: Muž ubijene pevačice

Devojčica je dovedena da obiđe oca, učesnika rijalitija Zadruga, a kamere su beležile svaki njen pokret i naivno dečje oduševljenje životinjama i novoizgrađenim objektima na koje je vlasnik TV Pink Željko Mitrović, po sopstvenom priznanju, potrošio milione.

Medija centar Beograd
Đakon Nenad Ilić

Medijski vampiri

Đakon Nenad Ilić, reditelj, podsetio je da je institucija zadruge značajno postignuće naše istorije.

- To je bila jedna od retkih srpskih reči koja je ušla u internacionalnu upotrebu, makar u stručnim krugovima. Poznatija srpska reč koja je ušla u najširu svetsku upotrebu je "vampir".

Nemoralni medijski vampiri pod zaštitom neodgovorne vlasti sada su se dohvatili i obesmišljavanja samog pojma zadruge.

A. Čukić
Moguće sve, osim normalnog: Ratko Božović

Kukala nam majka

"Taman kad smo mislili da ne može gore, a oni i decu počeli da ubacuju u ovo ruglo. E, kukala nam crna majka. Gotovo je sa Srbijom, nema više nazad! Mora se bežati odavde", bio je jedan od komentara na internetu.

I sociolog Ratko Božović zaključuje da je u srpskom društvu zavladalo "bezakonje i haos u kome je sve moguće, ali ne i ono što je normalno".

- Stvoren je institucionalni mehanizam u kome onaj ko podržava vrh vlasti može da čini šta hoće. Na drugoj strani, o tome kritički ne možemo govoriti jer će vas njihove televizije i tabloidi provlačiti kroz blato - kaže za "Vesti" Božović.

Za pravo mu daje i novo pisanije Željka Mitrovića koji svoju televiziju sa nacionalnom frekvencijom zloupotrebljava, obrušavajući se najnižim rečnikom protiv neistomišljenika. U poslednjem slučaju protiv Dveri i njenog lidera koji su pokrenuli peticiju za zabranu svih rijalitija.

Mesto ti je u zatvoru

Iz Dveri je stigao odgovor vlasniku Pinka.
"Svi mi pomalo jesmo i bićemo majmuni sve dok dozvoljavamo da nas takvima prave (za)drugari Željko Mitrović i Aleksandar Vučić. Umesto da je u zatvoru i da su svi rijaliti programi u Srbiji zabranjeni, a Pinku oduzeta nacionalna frekvencija, politički preletač Željko Mitrović radi šta hoće, bahati se i bogati, a ne plaća porez državi i plate zaposlenima.
Za to vreme naša vlast ulazi u "političku zadrugu" na KiM s ratnim zločincem Ramušom Haradinajem (koalicija sa Srpskom listom). To i jeste glavna uloga Željka Mitrovića: da se narod anestezira besmislenim i umobolnim medijskim sadržajima dok nam vlast radi šta hoće", stoji u saopštenju Boška Obradovića.

Zaleđina iz Sarajeva

"Vi koji biste da ukidate, streljate i palite morate da znate da takve ambicije nemaju više ni životinje, a ni majmun koji je juče pokazao celoj Srbiji da je šarmantniji i pametniji od svih vas zajedno uključujući i vašeg nemuštog vođu Boška Obradovića koji još uniformisano neinformisan, jeftino ulickan, nije razumeo da rijaliti programi postoje i u Nemačkoj, Americi, Rusiji i Kini", deo je Mitrovićevog ličnog obraćanja koji se čita na svakih sat vremena u vestima TV Pink.

Da mu se može i da ima dobru zaleđinu pokazao je i predsednik Srbije koji je čak iz Sarajeva, gde boravi u zvaničnoj poseti, stigao da pomene Zadrugu i rekordnu gledanost rijalitija!

Prva kazna opomena

U Regulatornom telu za elektronske medije (REM) kažu da je još rano da reaguju jer pregledaju sadržaj programa dan posle prikazivanja.
- Reagovaćemo na svaki sadržaj za koji se ispostavi da nije u skladu sa Zakonom o elektronskim medijima i sa dvadesetak pravilinika, među kojima su i oni o zaštiti maloletnika i zaštiti dostojanstva ličnosti - kaže za "Vesti" Stevica Smederevac, načelnik Službe za nadzor i analizu REM.
On ukazuje da važeći zakon ne predviđa novčane kazne za emitera, već opomenu, upozorenje i javno upozorenje, a na kraju i oduzimanje frekvencije. Velika novčana kazna nakon ponovljenog prekršaja bila bi, po mišljenju Smedervca, najefikasnija pogotovu kada je reč o privatnoj televiziji.
- Mi ne možemo ni da reagujemo samo na osnovu najave. Dešavalo se da kasnije na snimku nema onog sadržaja koji je najavljen na naslovnim stranama tabloida. Takođe, dešavalo nam se i da građani zovu da hvale rijalitije i da nas mole i zahtevaju da im ne izričemo kazne - kaže Smederevac.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online