Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.09.2017.
15:02
Vestionline A

Nađa Higl se odrekla priznanja "počasni građanin Pančeva"

Šampionka u plivanju Nađa Higl odrekla se priznanja "počasni građanin Pančeva", koju je dobila zbog uspeha na svetskom prvenstvu u Rimu 2009.

EPA/PATRICK B. KRAEMER
Nađa Higl sa zlatnom medaljom iz Rima

"Podršku uvek uslovljavljaju"

Kako navodi, jedan od razloga je i to što nije u mogućnosti da otvori sopstvenu školu plivanja u rodnom gradu.

- Verujem da imam mnogo toga da pružim. Na ulici me svi pitaju kada ću početi sa školom plivanja, ali ih usmerim da to pitanje postave nadležnim organima u Pančevu. Nerazumevanje je nerazumevanje, razlika ne postoji. Ne znam zašto je podrška uvek uslovljena. Zbog toga mislim da je najbolje da se odreknem ovog "priznanja" jer je besmisleno. Ona treba da označava da sam ja u ovom gradu uvek dobrodošla i da će svaki moj pokušaj da uložim svoje znanje i iskustvo, biti prepoznat i podržan - rekla je Nađa Higl u intervjuu za pančevački portal 013.info. 

Ona je u tekstu nedavno objavljenom na sopstvenom blogu najavila ovaj potez uz opasku da je Pančevo po svemu sudeći krcato prvacima sveta u plivanju pa za sve njih nema mesta na jednom pančevačkom bazenu. 

"S kojim pravom se Pančevo ponosi sa mnom"?

"Očigledno je da su svi kompetentniji od mene da prenose iskustvo i znanje. Zašto se onda Pančevo vezuje za moje ime i zašto na ulazu u opštinsku zgradu stoji pano s mojim likom? S kojim pravom se ovaj grad ponosi sa mnom, a ne pruža mi nikakvu šansu da nešto u njemu radim? Koje je moje pravo i koje je uopšte značenje počasnog građanina grada Pančeva? Odgovore na ova pitanja nemam i čini mi se da za mene u ovom gradu nikad neće biti mesta", napisala je Nađa na svom blogu. 

Dodaje da je svetski prvak u njenom slučaju precenjena titula. Sugrađanima je poručila da odgovore na pitanja zašto nema njene škole plivanja u Pančevu potraže od gradskih vlasti i Ministarstva za sport. 

- Niti jedni niti drugi nisu mi pružili podršku ni šansu da nešto uradim - istakla je Nađa Higl. 

Prva žena iz Srbije svetska prvakinja u plivanju

Nađa Higl je u istoriju srpskog sporta ušla 31. jula 2009. godine kao prva žena iz Srbije koja je postala svetska prvakinja u plivanju, a zlato je osvojila u disciplini 200 metara prsno. 

Majka je dvoje dece. Bila je članica Demokratske stranke, ali je partiju napustila i u lokalnom parlamentu postala samostalna odbornica. Redovno piše blog, u kom se bavi društveno-političkim, ali i ličnim temama. U fokusu medija se nedavno našla kada je objavila da boluje od teške bolesti. 

- Ne očekujem da me svi vole, ali verujem da u Pančevu ima veliki broj ljudi kojima sam interesantna i koji me cene i poštuju. Predstavljanje građana u Skupštini je besmisleno ako se svaki predlog koji nije u skladu sa mišljenjem vladajuće većine odbacuje i pre nego što je predstavljen. Zato građane ovog grada i zemlje predstavljam na blogu jer tamo nema cenzure i dostupno je svima da pročitaju i informišu se. Predstavljam ih svakim svojim pojavljivanjem u javnosti i pristojnim i smernim ponašanjem. Kao javna ličnost osećam odgovornost, jer deci su u današnje vreme neophodni normalni uzori - navela je Nađa Higl za 013.info.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online