Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.09.2017.
03:00
Dojče vele A

Zašto Austriju zanima slučaj "Bentli"?

Bečki "Kurir" piše o incidentu sa uletanjem Bentlija u kolonu vozila predsednika Srbije Aleksandra Vučića – zbog toga što je u incident umešan Luka R. kojeg traži i austrijska policija.

Tanjug
I austrijski mediji pisali o presretanju kolone srpskog predsednika: Aleksandar Vučić

"Mogući atentat u Srbiji: veze sa Bečom" - naslov je članka objavljenog u austrijskom dnevniku Kurir.

"Novi razvoj situacije posle mogućeg napada na kolonu vozila u kojoj je bio srpski predsednik Aleksandar Vučić. Osumnjičeni muškarac je, kako izgleda, bio umešan i u pucnjavu ispred (bečkog) hotela Hilton u martu ove godine", to je izjavio portparol austrijskog federalnog ureda za borbu protiv kriminala Vincenc Krigs-Au. 

- Potvrđujem da je Luka R. Ista osoba koja je tada pucala i teško ranila jednog Rumuna - rekao je Krigs-Au u utorak popodne.

U julu je pred sudom u Beču trebalo da počne suđenje tom Srbinu kao i još dvojici osumnjičenih, ali optuženi se nisu pojavili. Sada je nejasno kakve će to posledice imati po suđenje u Austriji, jer Srbija verovatno neće izručiti osumnjičenog. Luka R. je u Srbiji u pritvoru.

"Dnevnik Blic je u utorak preneo da je vozač Bentlija neposredno pred incident uzeo kokain, a prema prvim rezultatima istrage, Luka R. je održavao kontakte sa petorim policajcima, među kojima je bio i jedan visoki funkcioner policije. List piše i da se on pre nekoliko meseci vratio iz Beča u Beograd i to posle jedne pucnjave u Beču u kojoj su ranjena dva Čečena."

Predsednik Vučić je u prvoj reakciji bagatelizovao incident.

- Nije se desilo ništa strašno - rekao je Vučić u ponedeljak na srpskoj televiziji Happy. I dodao da smatra da se radi o slučajnosti.

Srpski mediji međutim ukazuju na sličan incident koji se desio pred atentat na tadašnjeg premijera Zorana Đinđića u februaru 2003. Tada je kamion, za čijim volanom je bio jedan mafijaš, pokušao da sličnim manevrom zaustavi Đinđićev službeni automobil. Dve nedelje kasnije, Đinđić je ubijen hicem iz vatrenog oružja pred ulazom u zgradu vlade.

Prema pisanju Kurira, pucnjava ispred Hiltona, u kojoj je povređen pomenuti Rumun, odigrala se u noći na 5. mart. Rumun je u klubu The Box, koji se nalazi u istoj zgradi kao i hotel, upoznao jednu ženu. Došlo je do svađe između njega i Srbina, zbog čega je, kako piše austrijski dnevnik, više muškaraca izbacilo Rumuna iz lokala. Izbačeni Rumun je na to još iz ulaza doviknuo (Srbinu) da izađe napolje da se obračunaju, na šta je ovaj potegao pištolj i preko jedne ograde pucao Rumunu u nogu. Pobegao je pre nego što je došla policija.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online