Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 05.09.2017.
16:56
Vestionline A

"Uvek kad SNS pada rejting, oni napadaju PSG"

Pokret slobodnih građana primećuje da se, kao po komandi, kada god je rejting vladajuće koalicije u padu, njihovi glasnogovornici ustremljuju na sve kritičare režima, nalazeći po ko zna koji put opravdanje za takvu zloupotrebu svojih funkcija u navodno ugroženoj bezbednosti predsednika Republike Aleksandra Vučića, navodi se u saopštenju Pokreta.

A. Čukić
Ministar Nebojša Stefanović (desno)

Tim povodom su ovih dana, uznemireni već bajatim "tvitom" našeg slavnog glumca Sergeja Trifunovića, ministar policije dr Stefanović i njegovi prateći vokali Jovanov i Vučićević, izrekli skandalozne neistine na račun Pokreta slobodnih građana i njegovog predsednika Saše Jankovića, u želji da im pripišu ono što je nespojivo sa vrednostima koji oni nose u sebi i za koje se zalažu.

Imajući u vidu probleme sa razumevanjem prosto proširene rečenice, Pokret slobodnih građana upućuje Stefanovića da pažljivo pročita Krivični zakonik Republike Srbije i preporučuje mu ubrzani kurs srpskog jezika, u nadi da, sa svojim nemoralnim spin majstorima, neće ponavljati slične greške, koje jednom doktoru nauka nikako ne priliče.

Dr Stefanović, od kako je imenovan na jednu od najodgovornijih funkcija u zemlji, bez ikakvih moralnih i stručnih kapaciteta za to, kontinuirano zloupotrebljava položaj, vršeći pritisak na tužilaštvo, na način koji nije zabeležen u novijoj istoriji parlamentarizma i demokratije.

Ukoliko već ima želju da "pomogne" rad tužilaštva, PSG ga poziva da nepresušnu energiju usmeri na rasvetljavanje nemilih događaja u kojima su batinaši SNS na zastrašujući način ispoljili silu i pretukli novinare koji se ne ustručavaju da izveštavaju objektivno.

Predmet policijske istrage i krivične prijave tužilaštvu mora da bude i slučaj Bogdana Labana, gradonačelnika Subotice, koji je nedavno pretio smrću Vladimiru Polovini, inače članu SNS. Ministar policije ne bi smeo da liši sudskog epiloga ni tragični slučaj "helikopter" u kojem je život izgubilo sedmoro ljudi u krajnje čudnim i nerazjašnjenim okolnostima.

Konačno, građani Srbije zaslužuju istinu i o slučaju "Savamala".

Pokret slobodnih građana apeluje na dr Stefanovića da na uštrb stranačkog interesa, a u korist građana naše zemlje, pokuša da brojne nerasvetljene slučajeve reši na pravno i moralno utemeljen način. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online