Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 05.09.2017.
08:25
Tanjug A

Vučić: Neće Srbija više nikome biti džak za udaranje!

Mi imamo dobre odnose s Makedonijom, s makedonskim narodom i nemam ništa protiv politike Makedonije, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na televiziji Hepi, a upitan da komentariše nedavni nesporazum Srbije i Makedonije.

Tanjug/AP
Niko da ne ponižava srpski narod: Aleksandar Vučić

- Njihovog premijera Zorana Zaeva poštujem, nemam problem ni s tim sto se sastao s Draganom Šutanovcem. Mene interesuje kakva je njihova politika prema Srbiji i važno nam je kakav će biti njihov stav povodom Uneska, povodom nekih drugih pitanja koja su važna za Srbiju - rekao je Vučić. 

- Na tim ćemo odnosima da gradimo recipročne, iskrene i dobre odnose s Makedonijom, ali nema više da mi budemo bilo kome džak za udaranje, a da ni ruku ne podignemo - poručio je predsednik Srbije. 

Napadaju nas u Beogradu...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je i da su dogovori sa Republikom Srpskom o pomoći od 5,5 miliona evra za više infrastrukturnih i drugih projekata i o zajedničkom radu na očuvanju srpskog jezika, kulture i istorije više napadani u Beogradu, nego u Sarajevu ili Zagrebu.  

Vučić je rekao da su neki u Beogradu "ocenili kao provokaciju to što su Srbi seli da razgovaraju o svome jeziku, kulturi, istoriji. . . o tome da se sačuva ćirilično pismo". 

Srbija hoće, uprkos kritikama, da brine o tome:

- E, pa, imamo pravo da postojimo kao Srbi. 

On je uoči predstojeće posete Sarajevu rekao da odnose Srba i Bošnjaka smatra veoma važnim i ponovio da Srbija poštuje integritet BiH:

- Ja to ne krijem i ja to stvarno mislim. 

Vučić je dodao da je Srbin, koji voli Republiku Srpsku, ali da poštuje BiH i smatra da su odnosi Bošnjaka i Srba izuzetno važni, zbog budućnosti. 

Predsednik Srbije je nagalsio da neće dozvoliti ikome da ponižava srpski narod, da nam se uskraćuje pravo na zajedničku kulturu, pismo, veru... Kako je rekao, sve što radi Srbija sa Republikom Srpskom - čini to u skladu sa svim javno-pravnim normama...

- Oni koji pričaju da to podseća na ideje iz Memorandum SANU pričaju gluposti, a da Memorandum nisu ni pročitali - primetio je.

Vinograd u Toskani i stanovi Siniše Malog

- Nemam vikendicu u Toskani i otkud meni vikendica tamo, ali to su izmislili po ugledu na opoziciju u Rusiji, koja je svojevremeno Putinu i Medvedevu "našla" vikendice u Toskani - rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.  

- Valjda su mislili da su duhoviti i da treba i meni da nađu neku vikendicu i tako se ta priča pojavila - rekao je predsednik, komentarisući napise u nekim medijima o tome da poseduje vikendicu u Toskani. 

Kako je rekao, lagali su, kao što su lagali o Siniši Malom da ima one silne stanove u Bugarskoj i sada, iako je dokazano da su to bile laži:

- Moram da kažem da mi je žao što ne možemo da kandidujemo Malog za gradonačelnika Beograda, jer je mnogo uradio za grad - prepolovio je dug za tri godine i otvorio 500 gradilišta.  

- Ja sam odmah rekao da su to laži, jer koja bi budala izabrala 24 stana u Bugarskoj. Sve je dokazano, i da je falsifikovan njegov potpis, ali, šta sad vredi, pritisak je bio ogroman, a ja nisam našao način da se odbranim - rekao je Vučić. 

Nešto sam se zamerio Kariću...

- Izgleda da sam se nešto zamerio nasem prijatelju Bogoljubu Kariću - rekao je predsednik Srbije komentarišući ocene slovenačkog instituta Ifimes kako on navodno "pravi haos na Balkanu po nalogu Angele Merkel". 

Gostujući na Hepi televiziji, a upitan da komentarise pisanje Ifimesa, u čijim su telima Stipe Mesić, ali i Zoran Živković i drugi, Vučić je primetio da "u tome ima i našeg prijatelja Karića..".

- Izgleda da sam mu se nešto zamerio, on je prijatelj sa ljudima iz Ifimesa - rekao je Vučić. 
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online