Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 05.09.2017.
00:11
J. Arsenović - Vesti A

Kad je tvit "dokaz" za likvidaciju

Društvene mreže odavno su postale način komunikacije među političarima i javnosti, a poslednjih dana jedan tvit glumca Sergeja Trifunovića iskorišćen je među naprednjacima da se opozicija optuži za još jedno "pozivanje na ubistvo" njihovog stranačkog lidera i predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Da bi stvari bile jasnije navešćemo redosled dešavanja.

A. Čukić
Trn u oku vlasti: Sergej Trifunović na građanskom protestu

Pre dvadesetak dana, revoltiran što će se maloletni izgrednici koji su doveli do samoubistva dečaka Alekse Jankovića iz Niša proći bez kazne zbog zastarelosti slučaja, Trifunović je na svom tvit nalogu napisao: "O kom bre BDP-u ti pričaš, o kom privrednom rastu i kojoj borbi protiv kriminala? Pišaću na vaše grobove".

Tvit je prošao bez reakcija, sve dok ga pre nekoliko dana gradonačelnik Subotice Bogdan Laban u svojoj odbrani zašto je stranačkom kolegi pretio da će mu "iščupati grkljan" nije iskoristio. Isprozivan zbog tog verbalnog nasilja, on je lideru Pokreta slobodnih građana Saši Jankoviću uzvratio:

"Da li je to onaj čovek koji hvali i ističe ljude koji uriniraju po grobovima predaka predsednika Aleksandra Vučića".

Zrelo za bolnicu

U martu ove godine Milenku Jovanovu nije trebao tvit, mada je i na njemu aktivan i ekstreman, pa se poslužio saopštenjem SNS-a. U njemu je novinarku Natašu Jeremić, suprugu opozicionog predsedničkog kandidata optužio da je vođa narko-bande.
- Najveća kriminalna banda u Srbiji danas je u okruženju Vuka Jeremića, a braćom Burgije, Paucima i drugim kriminalcima, kao i celokupnim narko-tržištem u Srbiji upravlja njegova žena, Nataša Jeremić - napisao je Jovanov.
Nije se izvinio, nije ni pozvan na informativni razgovor, a nije završio ni na psihijatrijskom odeljenju.

Javnost je ostala zatečena i zbunjena, ali joj je u razjašnjenju priskočio Dragan J. Vučićević, uvek budni čuvar lika i dela aktuelnog predsednika. Urednik prorežimskog tabloida "Informer" je usplahireno na Tv Pink objasnio da je Janković podržao tvit Trifunovića, pa prema tome, on je podržao i poziv na likvidaciju Vučića. Visoki funkcioner naprednjaka Milenko Jovanov je potom poručio da bi one koji pišu takve tvitove gde se poziva na likvidaciju Vučića trebalo smestiti u bolnicu.

"Ne samo što očekujem da će Tužilaštvo da reaguje, već se pitam zašto do danas nije reagovalo. Zaista mislim da bi neko trebalo da reaguje u najmanju ruku da se određeni ljudi hospitalizuju i sklone sa ulice, jer su očigledno opasnost po okolinu, to što danas imaju tastaturu, sutra ko zna šta mogu da dograbe pa da počnu da realizuju ono o čemu pišu", rekao Jovanov.

N . Đurović
Tiranija straha: Saša Janković

Saša Janković konstatuje da je opozicija dovedena u poziciju da se brani od besmislenih optužbi, umesto da govori o dubokim problemima društva i države.

- Ne radi se ovde o tvitovima, već o strahovladi zasnovanoj na laži - kaže lider Pokreta slobodnih građana.

Sociolog Ratko Božović kaže da je čitava afera isfabrikovana.

"Vladajuća partija napada opoziciju umesto da se pravda za sopstvene promašaje, poput snimka pretnji i vređanja koje gradonačelnik Subotice upućuje stranačkom kolegi", analizirao je Božović za N1.

Trifunović: Jadna zemlja

Trifunović, poznat po tome što nema dlake na jeziku, poručio je da je jadna zemlja u kojoj je on državni neprijatelj.
"Sad ovi jadnici, tipa Vučićević i ekipa, ovi kerberi, oni su to preinačili kao da sam ja rekao pišaću po Vučićevom grobu. Ne! Vučić uopšte nije pomenut... Moje to "pišaću ću", u mojoj parafrazi Borisa Vijana "pljuvaću na vašim grobovima" značilo je po svima onima koji su doveli do toga da taj zakon zastari. Što je najsmešnije na kraju tog bloga sam i napisao, da je Vučić tu ispao jedini pozitivan lik, jer je bar saslušao tu ženu i uputio je na neke instance, koje su, međutim, rešile da taj slučaj zastari", rekao je glumac.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online