Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 02.09.2017.
17:00
Vestionline A

"Vesti" na Karnevalu: Brodovi prkosili kiši i talasima

Karneval brodova, 14. po redu počeo je u Beogradu. Iako je najavljenih pet sati zabave na reci počelo u dobrom ritmu, nadolazeće nevreme pretilo je da otkaže manifestaciju. Na licu mesta nalazi se i naš novinar Dušan Marković, koji nam prenosi atmosferu sa reke.

Iako su meteorolozi najavili nevreme, praćeno kišom i gmrljavinom, veliki broj ljudi okupio se na Savi promenadi. Ipak, pod naletom vetra, posetioci su se počeli da beže i traže zaklon.

A dok su gosti karnevala pobegli od kiše, brodovi prkose vetru i talasima. Tako su najhrabriji već krenuli u defile. Među njima je i vesela posada broda Gradske opštine Grocka.

Hrabra je i posada vatrogasne brigade, koja je u defile krenula uz prateće sirene. 

Kako su prethodno najavili organizatori, za posetioce je spremljeno pet sati zabave na Savi promenadi, od Brankovog mosta do Gazele. Vetar i kiša pomerili su celu manifestaciju, pa je defile brodova završen je po ubrzanoj proceduri. Ipak, to nije sprečile najhrabrije među posetiocima da uživaju u prizoru.

Zbog kiše i vetra, od krcatog šetališta na Savi promenadi, ostao je tek poneki zaljubljenik u brodove.

Na žalost, nevreme je otkazalo najavljeni muzički program. 

Program je počeo nastupom Dečjeg Kulturnog Centra Beograd, kao i defileom mažuretkinja iz Bele crkve i performansom maskota "Art maslačak". Zatim je nastupio džet ski saveza Srbije nakon, čega je usledio i revijalni defile brodova.

Karneval brodova predstavlja jedinstveni događaj porodičnog karaktera koji za cilj ima afirmaciju rekreativno-sportskih aktivnosti i promociju prestoničkih reka. 

Na karnevalu učestvuju mažoretkinje, klovnovi, ulični zabavljači, mađioničari, stare zanatlije i prodavci suvenira, a biće organizovana sponzorska zona sa interesantnim sadržajima za posetioce, kao i sportski poligon Arena, na kom se, između ostalog, nalazi i simulator veslanja.

Na samoj obali organizuju se i različite kreativne radionice za decu, poput radionica za izradu karnevalskih maski i razglednica, brodića i gusarskih kapa, kao i dečiji gusarski kutak, štand za oslikavanje lica, takmičarske igre za decu i mnogi drugi sadržaji.

Beogradski karneval brodova je manifestacija namenjena čitavim porodicama, Beograđanima i gostima našeg grada, koja promoviše i afirmira beogradske reke i doprinosi unapređenju nautičkog turizma prestonice.

Otvaranju manifestacije prisustvovao je i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koje je rekao da se očekuje da će u Karnevalu biti bar stotinak brodova, koji će dati jednu lepu sliku Beograda.

- Broj koji ću vam reći, dokazuje da obaramo rekorde, a to je da smo u julu imali 33 odsto više noćenja turista u Beogradu nego u istom mesecu prošle godine, kao i više od 20 odsto u prvih sedam meseci ove godine u odnosu na prošlu godinu, što je dvocifreni rast i nijedan grad u Evropi nema toliki rast broja turista - rekao je gradonačelnik, dodavši da to pokazuje da smo na dobrom putu i to što organizujemo manifestacije kao što je ova.

I direktor turističke organizacije "Beograd", Miodrag Popović, rekao je da se za učešće na ovogodišnji karneval prijavilo više od sto plovila, što je više nego prošle godine.

- Prošle godine Karneval je posetio veliki broj Beograđana i upravo su Beograđani najbolji promoteri rada i organizovanjem ove manifestacije želimo da im zahvalimo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online