Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 01.09.2017.
21:45
rs.n1info A

Sergej Trifunović: Vučića nisam spomenuo, "kerberi" preinačili tvit

Javne ličnosti poznate po kritikama aktuelnog režima, u tabloidima su optužene da su tvitovima pozivale na ubistvo predsednika države.

A. Čukić
Sergej Trifunović

Mediji kao streljački odredi

Optužbe su kulminirale u ponedeljak kada je objavljen snimak gradonačelnika Subotice iz SNS-a, koji je pretio svom stranačkom kolegi. Tada je tvit glumca Sergeja Trifunovića, posle mesec dana, postao razlog da se Saša Janković u medijima optuži za pozivanje na ubistvo predsednika Srbije.

Sve to danas je zaokružio Aleksandar Vučić koji je nadležnim organima zamerio što ne reaguju i zatražio "da ga ne štite". Trifunović kaže da predsednika nije ni spomenuo, a da se tvit odnosio na one koji su diskriminisali Aleksin zakon, i da su Pink i Informer time želili samo da u drugi plan stave Labana.

Kako je u danu kada je psovao i smrću pretio stranačkom kolegi, gradonačelnik Subotice novinarima, umesto objašnjenja, ponudio Sašu Jankovića?

"Da li je to onaj čovek koji hvali i ističe ljude koji uriniraju po grobovima predaka predsednika Aleksandra Vučića", pitao je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice, iz redova SNS.

Istovremeno kad i gradonačelnik, i TV Pink, na konferenciji Saše Jankovića u Subotici, podsetila je šta je to na Tviteru glumac Sergej Trifunović napisao pre 20-ak dana, reagujući na vest da je slučaj dečaka Alekse Jankovića, koji je izvršio samoubistvo zbog vršnjačkog nasilja - zastareo.

Novinarka TV Pink, na istoj konferenciji, Jankoviću je postavila pitanje: "Jeste vi ovu konferenciju za štampu zakazali ili ste došli ovde zbog jednog privatnog razgovora ili šta?"

"Žao mi je, ja ću zakazivati konferencije za štampu kada smatram da postoji opšti interes za to, a vi ako smatrate da to nije dobar razlog za konferenciju, nemojte da dođete", odgovorio je na pitanje lider Pokreta slobodnih građana.

Novinarka Pinka: "A je l mislite da je dobar razlog za konferenciju bio kada je svojevremeno rekao... sad zaštitno lice Sergej Trifunović da će pišati po grobu predsednika..."
Janković: "Ne". 

Novinarka Pinka: "... Ali vi ste ga podržali? Mislite da nije bilo dobro da tada zakažete konferenciju za novinare i kažete da to osuđujete? "

Janković: "Mislim da nije".

TV Pink je u Dnevniku 29. avgusta za glavnu vest stavio: "Skandalozno! Saša Janković podržao pišanje po grobu predsednika Aleksandra Vučića".

Dragan J. Vučićević, urednik Informera, dan kasnije je, gostujući na Pinku, rekao: "Ajte da razložimo tu izjavu na proste... Da li je Vučić živ? Jeste. Dakle, da biste, da izvinete, pišali na njegovom grobu, morate prvo da ga ubijete. To je direktan poziv na ubistvo predsednika Republike". 

Poslednja rečenica tvita je parafraza naslova romana "Pljuvaću po vašim grobovima", francuskog pisca Borisa Vijana, kaže za N1 glumac Sergej Trifunović i odnosila se sve koji su odbacili Aleksin zakon.

- Sad ovi jadnici, tipa Vučećević i ekipa, ovi kerberi, oni su to preinačili kao da sam ja rekao pišaću po Vučićevom grobu. Ne! Vučić uopšte nije pomenut... Moje to "pljuvat ću", u mojoj parafrazi Vijana "pišaću na vašim grobovima" značilo je po svima onima koji su doveli do toga da taj zakon zastari - kaže glumac.

"Odnosilo se na one koji su diskriminisali Aleksin zakon"

- Cela stvar se odnosila na ljude koji su diskriminisali ono što se zove "Aleksin zakon", ono što se desilo malom Aleksi Jankoviću iz Niša, način na koji je izvršio samoubistvo - kaže Trufunović. On dodaje da su deca koja su ga maltretirala tokom cele godine na kraju prošla s peticom iz vladanja.

- Strašno je da ta majka, koja pokušava da inkorporira taj zakon - žena pokušava da spreči vršnjačko nasilje nad ostalom decom, a jezivo je da Maja Gojković, koja je predsednica Skupštine, svaki put kad neko spomene "Aleksin zakon", ona svaki put prekine raspravu, zato što se ovaj zakon, kao i Zojin zakon i svaki koji dolazi od opozicije, automatski odbacuje... Samo je bitno da to dolazi od opozicije, to ne sme da prođe u Skupštini... To je jezivo...

Trifunović ocenjuje da Vučićević i Mitrović u svojoj još jednoj kampanji, pokušavaju da sklone iz prvog plana Labana, dodajući da iz cele priče "ispada da je gradonačelnik Subotice, maltretirao svog stranačkog kolegu, zato što su Janković i Trifunović pisali tvitove". "Pa, čekajte, to ne množe da prođe ni u zemlji degenerika", kaže poznati glumac za N1. 

Komentarom o slučaju s Tvitera Vučić nije stavio tačku. Već danima najavljuje se njegovo obraćanje na TV sa nacinalnom frekvencijom, na način nezabeležen na srpskim medijima - "Ekskluzivno: Pišaju po Vučićevom grobu, a on prvi put odgovara". 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online