Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 18.08.2017.
00:44
D. Dekić - Vesti A

Er Srbija nije ugrožena

Bankrot Er Berlina, posle objave glavnog akcionara Etihada da prestaje sa finansiranjem ove aviokompanije, pokrenuo je spekulacije da je ugrožena i Er Srbija, čija je pomenuta kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, manjinski akcionar.

A. Čukić
Er Srbija je bezbedna i na "dobrom putu"

Argument za ovakva razmišljanja skeptici pronalaze u činjenici da su zatvorene poslovnice Er Srbije u Nišu, Novom Sadu i Užicu.

U nacionalnoj kompaniji, međutim, kažu da je reč u skladu sa poslovnom politikom smanjenja troškova i efikasnijeg poslovanja.

Er Srbiji, prema rečima Petra Vojinovića, urednika vazduhoplovnog portala Tangosix, ne preti sudbina ovog avio prevoznika.

- Vesti iz Nemačke nisu toliko iznenađujuće, jer Er Berlin već duže vreme ima problem sa solventnošću uprkos poslednjim Etihadovim izjavama da će pregurati do 2018. godine. Er Srbija nije nesolventna, Etihad je u nju uložio, putem pozajmica koje će država Srbija vraćati, veoma malo novca u odnosu na Alitaliju i Er Berlin. Stoga Er Srbija nije u neposrednoj opasnosti da joj se dogodi nešto slično - tvrdi vazduhoplovni stručnjak za "Vesti".

Kaže da je investicija u Er Berlin za Etihad uvek bila jasna i u formulaciji plana isplativa: pristup nemačkom tržištu i određenim rutama.

- Međutim, kao i u slučaju Alitalie, problemi koje Etihad nije mogao da reši iz daljine i pre svega svojim načinom poslovanja bili su veći od ambicioznog plana i sada smo u poslednjem činu ove sage - pojašnjava.

Međutim, kako naš sagovornik podseća, Etihad i Lufthanza su prošle godine već počeli sa nekom vrstom saradnje.

- Pomoć države Nemačke i preuzimanje od strane Lufthanze je očigledno bio rezervni plan - tumači Vojinović.

Nismo lou kost

U Er Srbiji su nedavno demantovali spekulacije da će komapnija biti transformisana u lou kost.
- Dešava se niz promena radi ekonomičnijeg poslovanja, veće uštede i povećanja profitabilnosti u konkurentnoj industriji sa mnogo izazova.
S tim se suočavaju sve svetske aviokompanije, jer pravila igre se menjaju i uspešniji će biti oni koji im se najbolje prilagođavaju - kažu u Er Srbiji, uz napomenu da će mere racionalizacije doprineti boljoj organizaciji rada, uz optimalno korišćenje ljudskih resursa i uštede u poslovanju.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online