Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 31.07.2017.
09:10
Tanjug A

Jeremić "gura" Dveri na listu opozicije, demokrate protiv

Vuk Jeremić, predsednik CIRSD-a i kandidat na prethodnim predsedničkim izborima, pokušava da na zajedničku listu opozicije za beogradske izbore ubaci i Dveri Boška Obradovića, a lider Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac je protiv toga, piše "Blic", pozivajući se na nezvanična saznanja.

EPA/Srđan Suki
Želi ujedinjenje opozicije: Vuk Jeremić

Jeremić praktično nastoji da bude most koji će pomiriti nepomirljivo, pa je pitanje koliko su njegova nastojanja realna, navodi beogradski dnevnik u današnjem izdanju.

Pozivajući se na neimenovani izvor blizak Jeremiću, "Blic" piše da Jeremić od povratka u Srbiju održava kontakt sa liderom Dveri Boškom Obradovićem, sa kojim je navodno više puta razgovarao o međusobnoj saradnji, a o tome je, napominje, bilo reči i pred predsedničke izbore.

- Kako se približavaju gradski izbori, kontakt su intenzivirali i sada pokušavaju zajedno da participiraju u okviru jedne opozicione kolone - kaže neimenovani sagovornik lista.

Izvor "Blica" blizak Jeremiću ističe da se on zalaže za jednu listu i da su za njih prihvatljivi partneri svi oni koji su istinska opozicija aktuelnoj vlasti.

- Prihvatljivo nam je da na toj listi budu i Dveri, a i Zoran Živković, uprkos očiglednom trudu da uvredi Vuka Jeremića - navodi izvor i dodaje da oni na to neće reagovati jer je cilj smena vlasti, a ne svađe u opoziciji.

Isti izvor ističe da je, ipak, za Jeremića prioritetni politički partner - Saša Janković sa kojim, kaže, ima visok stepen razumevanja po najvažnijim političkim pitanjima.

"Blic" napominje da ideja o integraciji Obradovića na istu listu, u redovima demokrata nije dočekana sa odobravanjem i da je poznato da odranije postoji animozitet između Šutanovca i Obradovića. Beogradski list podseća da je Šutanovac izrazio uverenje da bi "DS i Dveri u koaliciji imale čak i manje glasova nego da na izbore izađu pojedinačno u dve kolone".

Ipak, "Blic" navodi da od izvora bliskog vrhu demokrata saznaje da će Jeremić sigurno pokušati da ugura Dveri na listu.

- Sve češće se govodi da su Jeremić i Obradović desna koalicija koja treba da nastupi zajedno. Međutim, pošto su Dveri "hard core" čak i za Jeremića, on će pokušati da ih poturi na jednu listu sa nama. To će teško ići, pošto bi nas birači žestoko kaznili - navodi neimenovani sagovornik lista.

To za "Blic" potvrduje i predsednik Izvršnog odbora DS Radoslav Milojičić, koji kaže da "politike DS i Dveri nisu kompatibilne, i da se pri tom razlikuju ne u nijansama, već u suštinskim vrednostima".

- Ne postoji mogućnost da pogazimo politiku i vrednosti za koje se 27 godina borimo zbog bilo koga, pa i zbog Dveri - ističe Milojičić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online