Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 30.07.2017.
18:05
D. Dekić - Vesti A

Pretnje opozicionarima: Proći ćeš kao Đinđić!

Javne uvrede i anonimne pretnje političarima iz opozicionog tabora postale su srpska svakodnevica, a oni tvrde da na stubu srama medija bliskih predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću završi svako ko se usudi da iskaže drugačije mišljenje. Primetno je da je spisak "prozvanih" i "ugroženih" sve duži iz dana u dan.

A. Čukić
Saša Janković

Jezive telefonske poruke stigle su prethodnih dana lideru Nove stranke Zoranu Živkoviću, pošto je ponovo glasno postavio pitanje vlasništva preduzeća Asomakum, za koje je ranije dokazivao da pripada Andreju Vučiću, rođenom bratu šefa države.

Poješće te mrak

Tanjug
Nezgodna pitanja: Zoran Živković

- "Poješće te mrak", "Proći ćeš kao Đinđić", neke su od pretnji koje sam dobijao kad god sam otvarao tu temu - kaže Živković.

Da podsetimo, ova firma je odavno zatvorena jer je ustanovljeno da je registrovana ličnom kartom Andreja Vučića, za koju se tvrdi da je falsifikovana, ali Živković tvrdi da je do pre nekoliko dana na sajtu Agencije za privredne registre (APR) pisalo da je vlasnik te firme Vučićev brat.

- Kad god ih uhvatim u laži, hitno se briše brat kao vlasnik - kaže Živković, koji smatra da je to verovatni razlog pretnji.

Vređanje bivšeg ministra za Kosovo i Metohiju Slobodana Samardžića krenulo je sa TV Pinka, čim je izgovorio da je "priznavanje nezavisnosti Kosova osnovni uslov za političku podršku Zapada Vučiću" i da se predsedniku zato "žuri da reši ovo pitanje".

Psovke na ulici

Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković je pre nekoliko dana objavio da mu je momak iz jaguara uzviknuo: "Sale, izdajniče, je..m ti mater." Krajem aprila mu je stigla i preteća poruka: "Marš odatle dok si čitav, da ne bi završio na smetlištu." Ovakve pretnje je bivši ombudsman na društvenim mrežama uvrstio u "direktne posledice propagande Aleksandra Vučića".

Gadosti s ekrana

Ova televizija koja podržava Vučića, optužila je Samardžića da je kosovsko pitanje rešavao s glavom u pesku kao noj, a "istovremeno na zadnjicu iz sve snage svirao kvazipatriotske pesme". Optužen je i za rasipanje državnih para na "kvazipatriotske projekte na severu Kosova".

Da je progonjen "fizički i politički", obnarodovao je i predsednik Opštine Čajetina i lider Zdrave Srbije Milan Stamatović.

Policajci kao arhivatori

Zoran Živković kaže da mu je prvi put kada je govorio o Asomakumu pretio u parlamentu lično Aleksandar Vučić.
- Kasnije su pretnje dolazile sa različitih strana od ljudi bliskih vlasti, kao i nekih advokata. Ima ih oko 15 i sve su prijavljene policiji - kaže on.

- Ako vas vladajuća partija proglasi vođom kriminalnog klana na Zlatiboru bez dokaza, to je jasna poruka. Ako neko sa visokih funkcija izjavljuje da gradim bez dozvole, da sam kriminalac, da perem novac i da sam osuđivan, može doći do fizičke likvidacije koju bi prikazali kao obračun kriminalnih grupa - kazao je prvi čovek Čajetine.

Bivši vojvođanski premijer Bojan Pajtić mesecima je na tapetu vlasti, što je nedavno na Tviteru okarakterisao rečenicom čuvenog italijanskog pisca Umberta Eka: "Drugačije mišljenje nazivaju izdajom, intelektualce preziru, sledbenike ponižavaju, parlament obesmišljavaju..."

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online