Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 13.07.2017.
21:44
Vestionline A

Pokret slobodnih građana: Država ne štiti građane, sama je sazdana na nasilju

Pokret slobodnih građana na čijem čelu je Saša Janković, upozorio je danas da država više ne ispunjava svoju osnovnu dužnost - ne omogućava građanima uživanje prava i sloboda, niti im pruža elementarnu pravnu i fizičku zaštitu i ocenio da vlast tu ulogu ne može da obavi, "jer je sama sazdana na nasilju".

Twitter/@pokretslobodnih
Pokret slobodnih građana

Vulin ostavio u rasulu ustanove za socijalni rad

Pokret podseća da su za sedam dana ubijeni jedno dete i dve žene ispred Centara za socijalni rad, čija je osnovna namena da pomognu najugroženijim građanima i zaštite ih. To su samo najuočljiviji slučajevi nasilja koga je zemlja puna i od kog država ne štiti ljude, a sve češće je i direktan izvor nebezbednosti građana, navodi se u saopštenju.

Odbor za ljudska prava PSG podseća na ljude poginule u poplavama, u helikopteru, na dvoje diplomata, a onda i ambasadora u Libiji, na noćnog čuvara iz Savamale, plakatara vladajuće stranke na auto putu, pritvorenika u zatvorskoj bolnici, samoubistva radnika zbog neisplaćenih zarada.

U svetlu poslednjih tragičnih događaja, Pokret ukazuje na odgovornost sadašnjeg ministra odbrane Aleksandra Vulina, koji je bio na čelu Ministarstva za rad i socijalna pitanja i koji je ustanove za socijalni rad ostavio u rasulu i podseća da ni za šta od navedenog niko u vlasti nije snosio nikakvu odgovornost.

Izveštaji ukazuju da državni organi koji su dužni da pruže zaštitu žrtvama nemaju dovoljno kapaciteta za efikasno postupanje, izostaje i neophodna profesionalna obuka kadrova koji se bave posebno osetljivim temama i da nedostaje svest kod najviših državnih službenika o ovim problemima i neophodnosti hitnih i sistemskih promena, stoji u saopštenju.

To, međutim, dalje se navodi, nije slučajna pojava, već rezultat politike konflikta i manipulacije nasiljem, koja se sa najviših državnih instanci i preko najmasovnijih medija upražnjava svakodnevno.

Apelujemo na najviše državne službenike da umanjuju štetu sprovodeći zakon i brinući o građanima više nego o svom položaju na poslu, poručuje Pokret slobodnih građana.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.07.2017. 21:49
Država ne štiti gradjane,ali zato mi imamo zaštitnika gradjana tako da nam država skoro ni ne treba.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online