Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 12.07.2017.
21:11
Vestionline A

Stefanović: Muškarac osuđivan, dete vraćao majci

Ministar Nebojša Stefanović najoštrije je osudio zločin koji se dogodio u Centru za socijalni rad u Rakovici i dodao da će biti preduzete hitne mere.

Tanjug
Najoštrija osuda nasilja: Nebojša Stefanović

On je održao hitan sastanak sa ministarkom pravde Nelom Kuburović i ministrom rada Zoranom Đorđevićem na kojem su, kako je rekao, dogovorene određene aktivnosti.

Stefanović je dodao da se u te aktivnosti ubraja pooštravanje uslova koje "treba da ispuni neko ko ima pravo da viđa dete u Centru za socijalni rad da bi se to i ostvarilo". Govorio je o sazivanju određene komisije koja bi utvrđivala da li je neko podoban da se nađe u takvom prostoru.

- Radićemo na boljoj koordinaciji sudova i Centara za socijalni rad, povećanje broja patrola u blizini centara i više radnika u centrima - rekao je Stefanović.

Kazao je da je dobro obaveštavanje od presudnog značaja u svakoj situaciji u kojoj postoji sumnja na rizično ponašanje.

Ministar je rekao i da, izuzev najoštrijih kazni, ne postoji drugi način da društvo pošalje jasnu poruku nasilnicima i da im pokaže da naša deca i žene moraju biti zaštićeni i ne smeju biti žrtve.

Dva puta osuđivan

Stefanović je potvrdio da je M.N. (43) ubio svoju bivšu suprugu M.Đ. (38) na parkingu ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, dok se još utvrđuju sve činjenice i okolnosti u vezi sa smrću deteta starog četiti i po godine.

Kako je objasnio, zločin se dogodio tokom sprovođenja odluke suda o preuzimanju deteta, odnosno kada je otac vraćao dete u Centar za socijalni rad.

Takođe, napadač je savladan, priveden i tužilac je uključen u slučaj.

Upitan da li je ubica imao policijski dosije, ministar je rekao da je osuđivan zbog nelegalnog držanja oružja još 2010. godine, kao i zbog jednog razbojništva.

Takođe, dodao je da su supružnici bili u brakorazvodnoj parnici u kojoj je bilo dosta međusobnih opstužbi za sprečavanje viđanja deteta.

Upitan da li bi bilo bolje da je više policajaca u samim centrima, Stefanović je rekao da nema toliko policajaca da mogu da pokriju sve tačke na kojima bi oglo doći do nasilja i poručio da će zatražiti da se u Beogradu poveća broj policajaca od naredne godine.

- To će, uz dobru primenu zakona, pomoći da u značajnoj meri suzbijemo ovakve događaje - rekao je Stefanović.

POVEZANE VESTI

Sreda 12.07.2017. 21:36
Vi ćete preduzeti hitne mere da se obezbedi centar za socijalni rad i njihovi zaposleni.Daleko od toga da ovi ljudi treba da stradaju.Ali pored ovih mera zaštite treba pročešlkati malo centar i proveriti ozbiljnost njihovog rada.Da se oni s ozbiljnošću i odgovornošću odnose prema strankama koje im se obraćaju do ovakvih slučajeva ne bi dolazilo.Mislim da se ovde prvenstveno radi o olakom odnosu prema poslu a da ne kažem da je i nestručnost u velikoj meri ovladala ovom ustanovom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online