Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.06.2017.
19:09
D. Dekić - Vesti A

U Vladu sa starim repovima

Na Istok i na Zapad, ali i utešna nagrada socijalistima i Ivici Dačiću za lojalnost. Ovako bi se mogla opisati nova vlada Ane Brnabić koju Srbija dobija do kraja nedelje.

N. Đurović
Mrlje na biografiji: Branko Ružić

Mada je predsednik Srbije, doskorašnji premijer Aleksandar Vučić oduvek tvrdio da mu niko sa strane neće krojiti vladu, buduća premijerka, školovana u SAD, karakteriše se kao podilaženje Vašingtonu i EU, dok lider Srpske narodne partije Nenad Popović i ministar novouvedenog resora za inovacije ne krije ogromnu privrženost Rusiji.

Kabinet Brnabićeve s novim foteljama dobija na glomaznosti, pa se u javnosti tumači kao "poskupljenje vlasti" i razmetanje novcem dok je štednja naroda i dalje na snazi. Uvođenje Ministarstva ekologije bilo je i prilika za podsećanje da je taj resor ukinut na Vučićevom talasu dolaska na vlast, da bi sada bio vraćen.

Vladu proširuju Branko Ružić, koji će voditi državnu upravu i Goran Trivan - ekologiju. Obojicu SPS-ovaca su u javnosti pratili "repovi", pa je Ružić u medijima provlačen kao "tajkunski eksponent", jer nije krio bliskost sa vlasnikom Zekstre Draganom Đurićem. Ovom biznismenu je tada kao ministar za EU organizovao slavlje u čast izlaska iz pritvora.

Uslikan je i sa "roleksom" na ruci, vrednim 10.000 evra, a naširoko je objavljivano i da je pokušao da sakrije da je vlasnik luksuznog dupleks petosobnog stana od skoro 200 kvadrata na Banovom brdu, čija je vrednost tada procenjivana na 450.000 evra. Bez mrlja nije ni biografija Gorana Trivana koji je od 2008. gradski sekretar za zaštitu životne sredine.

U javnosti je 2001. odjeknulo da je uhapšen u Kladovu zbog sumnje u krivično delo podstrekivanja kojim je omladinski kamp Karatas kod Kladova oštećen za 6,5 miliona dinara. Mediji su pisali da je kampu sa računa HE Đerdap uplaćen novac iskorišćen da se Trivanu kupi stan u Beogradu. Oslobođen je 2015. zbog apsolutne zastarelosti.

Najave iz naftalina

Ministarka bez portfelja za EU integracije Jadranka Joksimović dobija resor u toj oblasti, dok ostalih 13 ministara i dva bez portfelja ostaju na dosadašnjim pozicijama. Potpredsednici Vlade Srbije, kojih je četvoro, takođe se neće menjati. Međutim, iako nova vlada nije ni ustoličena, tabloid blizak predsedniku Srbije već juče je najavio da će krajem godine doći do njene rekonstrucije.


Dok Palma njiše grane

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je, i pored pretnji da bi mogao da ispadne iz vlasti, dosledan stavu da neće podići ruku za Anu Brnabić u Skupštini Srbije. Neki bivši poslanici, poput Zorana Ostojića, smatraju da ovaj stav Markovića pre ima veze s događanjima oko istrage o ubistvu jagodinskog novinara Milana Pantića nego sa seksualnom opredeljenošću mandatarke.







 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online