Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 24.06.2017.
18:48
Vestionline, Tanjug A

Evo šta je Vučić rekao Hrvatima posle inauguracije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su odnosi Srbije i Hrvatske uvek bili kičma odnosa u regionu. Najavio je da će on i hrvatska predsednica do kraja godine zajedno pokušati da reše neke od postojećih problema.

Tanjug
Vučić: Pokušaćemo da rešimo probleme

- Mislim da su naši odnosi uvek bili i uvek će biti kičma odnosa u celom regionu. Predsednica Grabar Kitarović i ja dogovorili smo se da ćemo se naći i dva-tri problema pokušati da rešimo u idućih šest meseci - rekao je Aleksandar Vučić u intervjuu HRT-u, nakon jučerašnje svečanosti povodom inauguracije.

Naveo je da je izuzetno zadovoljan što je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović bila na svečanosti povodom inauguracije.

- To je od velikog značaja za naše odnose. Time se pokazalo poštovanje prema Srbiji, a i veliko poštovanje koje Republika Srbija ima prema Republici Hrvatskoj - rekao je Vučić.

Hrvatska televizija ističe i da je to prvi intervju predsednika Srbije nakon jučerašnje svečanosti, a integralni intervju biće emitovan u Dnevniku HRT-a u 19 sati.

POVEZANE VESTI

Subota 24.06.2017. 18:59
Sastali se Srbin, Hrvat i Musliman da smisle kako bi mogli posaditi drvo mira, a da se niko ne uvredi. Kaže Hrvat: - Ja bi posadio kajsiju! Ova dvojica odgovore: - Ne slažemo se zato što ima ono kaj. … Srbin kaže: - Hajde onda da posadimo breskvu! Ova dvojica odgovore: - Ne može jer ima ono bre. Dođe Musliman na red i kaže: - Hajde, da svima bude fer, da posijemo vinovu lozu. Ova dvojica pogledaše jedan u drugog i slože se. Sutradan zove Hrvat Srbina i kaže: - Jesi ti vidio kako nas zeznu obadvojicu jučer! - Što? – pita Srbin. - Pa vinova loza, em zelena, em se obrezuje!
Subota 24.06.2017. 22:47
Iskreno.Nikada mi i Htrvati nikada u istoriji nismo bili veliki prijatelji i uvek su nam se interesi preklapali a jako reko poklapali.To je nesreća za obe države je graniče pa ako ništa trebalo bi održavati makar distanciranu vezu i graditi odnode bez pog,rda z,le krvi i mr,žnje.teško se prošlost zaboravlja,a mi smo tako blizu jedni drugima da nas ta blizina pre sećanjima razdvaja nego spaaja.Ali i za jedne i za druge bilo bi bolje da se uspostavi neki pristojan odnos podnošljiv za obe strane.Treba zakopati ra,tne seki,re prevazići mr,žnju:ali ko će učiniti prvi korak jer uvek je moja rana bolnija jer je ja osećam.To se odnosi na sve zemlje u regionu bar zemlje bivše Jugoslavije.U kr,vi smo se rastali i svako nosi neprebolne rane iz tih a i predhodnih vremena.Zajedno ne treba više nikad da budemo,sad imamo svako svoju avliju,ali da pokušamo da bacimo dobronameran pogled preko plota.Bar da pokušamao svi zajedno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online